1.In primul rand, poti sa-ti faci un PFA(sau II), deoarece costa mai putin, contabilitate mai usoara.
2. Daca vrei sa faci magazinul acasa la tine, iar este mai rentabil, deoarece nu platesti chirie.Trebuie sa declari sediul PFA-ului, la adresa unde stai, adica acasa.
3.Preturile cele mai mici, sunt la producatori, direct pretul de producrie.La depozitele en-gros, pun si ele un mic adaos comercial.
4.Ca sa ai cat de cat un profit,trebuie sa calculezi,ca adaosul tau comercial,sa includa toate cheltuielile pe care le ai cu afacerea:lumina,cheltuielile cu masina, contabilul, casa de marcat, consumabilele, etc.Macar un 50%, ar fi indicat.
5. Daca mai ai ceva concurenta, in jurul tau, este un minus, daca nu ai, este foarte bine.
6.De ce acte ai nevoie, iti spun cei de la Camera de Comert, deoarece pe langa actele de infiintare a PFA-ului, trebuie sa platesti si pentru codul CAEN(ce activitati vrei sa faci).
7.Banuiesc,ca intre 1000-1500 roni(nu mai stiu preturile actuale), pentru toate autorizatiile+casa marcat, la care se adauga valoarea produselor pe care vrei sa le comercializezi.8. Poti afla mai multe detalii de la Camera de Comert, Directia de Sanatate Publica(vanzand produse alimentare ai nevoie si de aprobarea lor) si de la Finante.
Nu e prea legal sa faci asa ceva, o prietena de-a mamei mele detine un bar si a avut mari probleme ca incerca sa cumpere pachete de tigari si sa le vanda mai scump.
In primul rand trebuie sa ai un srl sau pfa, sa poti emite bonuri, sa platesti impozite la stat samd.
apoi ca sa vinzi alimente ai nevoie de sacul de aprobari