anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Dupa transferuri bancare primite prin sepa de la persoane fizice dintr-o tara europeana trebuie sa platesc ceva taxe la stat?

6 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Depinde ce reprezintă aceste transferuri. La sume modice ele pot reprezenta cadou, sponsorizare. La sume mari reprezintă venituri și trebuie să plătești impozitul anual după ele.

| Nandor a răspuns (pentru sadrian46):

Am primit c-am 1500 de euro intr-un an se incadreaza in cadou/ sponzorizare?

| sadrian46 a răspuns (pentru Nandor):

Depinde cum i-ai primit și de la cine. Exemplu, dacă primești câte 10 Euro o dată de la cineva și se adună această sumă. sau ii primești de o dată, donație. Dar atunci pe fișa de transfer bancar trebuie specificat donație. Altfel aceste sponsorizări, donații se interpretează tot ca venit impozabil. Pentru asta cel mai bine te poți consulta cu un contabil, sau direct cu un funcționar de la circa financiară. Mie contabila mi-a spus de o sumă de 500 ei, că ar fi ok, și de ce. La 500 de euro impozitul ar fi 80 de lei, iar cheltuielile statului că încasarea lor, depășesc această sumă și nu le merită. Dar 1500 Euro este altceva.

Eu am primit 1500 in mai multe transfere de 50-200 euro

| sadrian46 a răspuns (pentru Nandor):

Așa cum am spus este bine să consulți un expert, care poate fi un contabil.
Altă variantă simplă este ca în luna ian 2021 să mergi la circa financiară să depui o declarație pe proprie răsrpundere de venituri pe 2020 îți dau ei un formular. Apoi îți vine acasă o notificare că ai impozit 16% in această sumă, pe care trebuie să o achiți până în luna mai 2021.
Altă variantă este să nu declari nimic. Dar atunci, dacă Finanțele vor afla, chiar și după 5 ani, ți se va imputa acest impozit plus penalizări, care pot fi mari.

Legea cu impozitul a fost schimbat in 2018 cum e de 10% nu 16