Vad ca ai intrebat si ai dat si raspuns,deci asa au facut unia bani cum ai aratat,muncind pe afara,altii muncind in tara cinstit,astia f putini,iar majoritatea din furat de la joburile ce le au,primarie,parlament,guvern,au taharit tara, populatia Si cei care au firme de oricare majoritatea la fel au facut bani, prin magarii, mana in mana cu primarii, cu politicieni, deci nu pe cinstite.
In RO sunt putini oameni care au facut bani cinstiti.
A aparut acum un studiu recent care zice ca daca ai avea peste 200.000 euro, te-ai afla printre 1% cei mai bogati oameni din Romania.
De ce trebuie sa furi ca sa faci 100.000 euro?
Suma asta e apa de ploaie, nu iti ajunge nici 3 ani, daca nu ai un alt venit. Nu e ca si cum esti aranjat pe viata.
200.000 e marunțiș.
Tu ai vazut ce case au majoritatea? Plimba-te prin sate si comune sa vezi ce vile au ăia.
Pentru ca asta e mentalitatea la noi. Rupe-te in tinerete ca sa faci o casa, iar la batranete plange-te ca nu ai cu ce s-o intreții.
Sunt mai multe categorii de oameni care au aceste sume in bănci. Ca oameni de rand ce muncesc pe dincolo ca soferi pe tir cu 3000 euro pe luna si sa zicem ca reușesc sa pună 1500 euro deoparte ca ulterior sa ii depună la banca sa strângă pentru o nevoie ceva.
Dar ca om normal in România ce muncești pe 1800 lei, nu vei ajunge sa iti strângi bani mai deloc. Mai ales dacă locuiești singur. Doua persoane care muncesc pe salariul asta dar sa fie uniți sa se inteleaga un salariu de cheltuiala si unu de pus deoparte. ghici cât strângi in 5 ani?
Nu stiu sa tina de bani. Dai unuia 5000 euro sa vezi dacă face ceva măreț cu ei. In nici o săptămână ii pierde.
Eu nu știu ce venituri ai tu dar eu am crescut într-o familie în care venitul total lunar nu sărea de 3000-4000 de lei. Pot spune că nu mi-a fost vreodată foame, frig, am avut mereu PC, telefon, internet, haine curate + bani deoparte pentru zile negre. Mie și în ziua de azi dacă îmi dai 5k euro, eu unul mai mult de 300 de euro lunar nu cheltui cu tot cu facturi. Poate că unii sunteți obișnuiți să cheltuți pe mult prea multe lucruri inutile.
Nu compara stilul de viață al oamenilor între ei. Am mașină, am facturi dar poate eu nu consum și nu cheltui la fel de mult ca și tine. Banii mei în cea mai mare parte se duc în investiții dar modul meu de viață este foarte simplu.
De ex un medic daca ia 10.000 lei pe luna si pune de-o parte 1000€ pe luna, in 8 ani face 100.000€
Si sunt multe domenii unde se castiga bine, sa nu mai zic de cei care au afaceri
Sau muncind in tara, fara furat, fara coruptie, fara comori ingropate gasite in curte.
Tu realizezi că nu toată lumea w salariata. Sunt mii de afaceri in tara asta
" având în vedere ca 1% din salarii sunt 3000 euro "
Ti-ai dat singur raspunsul.
Plus ca tu te referi numai la salariatii din sistemul public. Ignori freelancerii, afacerile private, creatorii de content/videochat si multe alte nise.
"având în vedere ca 1% din salarii sunt 3000 euro sau mai mult? Și chiar și cu salariul asta e greu sa strângi 100.000 în cont."
Gandire proasta. De fapt nu trebuie "sa strangi" din salariu 100.000, poti strange 30.000 si in 10-15 ani, prin investitii inteligente sa iti produca inca 70.000, sau mai mult. Problema e ca romanul cand se vede cu 20.000 de euro isi cumpara repede o masina, sau altceva, care pe langa faptul ca nu produce bani, mai trebuie sa si cheltui sa-l folosesti si intretii.
Nu esti pe treaba ta, intai te miri cum de au atatia 100.000, apoi imi spui ca 70.000 e putin in 10 ani...
Si nu, nu e putin, 10-20% pe an e un profit mai mult decat rezonabil din investitii. Multi isi rup dintii tocmai pentru ca risca banii in investitii cu potential mult mai mare de profit, dar si cu risc mult mai mare de pierdere.
Se fac bani si la noi daca ai spirit de afaceri.Am un amic care si-a deschis acum 8-9 ani un atelier de tamplarie, el lucra ca tamplar in alta parte dar firma s-a inchis.S-a imprumutat 3000Euro la o sora de-a lui si a cumparat o masina combinata de tamplarie si lucra intr-un garaj rudimentar.
Acum are 18 angajati, inca 2 firme una de reparatii auto si un restaurant pentru evenimente cu 100 de locuri toate ale lui, hala proprie etc.Stiu mai multi care au trecut lejer de 100k in banca dar asta a crescut cel mai rapid.
anonim_4396 întreabă:
Jica_Vlad_2000 întreabă: