doiny
| doiny a întrebat:

este avantajos sa-mi fac un depozit de bani in banca? as dori sa stiu cat mai multe despre acest lucru: avantaje, dezavantaje, la ce banca e mai bine sa-mi fac?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"doiny", la multi ani. acum se pot deschide conturi in LEI, EURO sau DOLARI, pentru cetatenii romani care traiesc in Romania, deci eu te sfatuiesc sa incepi cu orice suma mica-minima, nu conteaza, deschide depozitul, pentru inceput la BRD (e doar un exemplu), apoi ai tot timpul sa te gandesti unde este si mai avantajos si sa muti depozitul in alta banca. De altfel fiecare banca are acum documentatii distribuite la ghisee, in birou la consilierii lor, pe Internet... Trebuie gasite avantajele in functie de ceea ce urmaresti sa faci cu "fructele" depozitului. Este important daca doresti sa strangi pentru un viitor apartament sau doar pentru reparatiile din casa, pentru o masina sau pentru o vacanta! Fiecare banca are "solutii" pe care le propune fata de interesul persoanei: adica tu. Nu are rost sa aduni si sa tii banii acasa:-) in asteptarea zilei cand vei avea un capital important! Sper ca te-am ajutat, daca vrei mai revin-o cu intrebari speficice. Carra

8 răspunsuri:
| valyb a răspuns:

Avantajos daca ai multi bani. In sensul ca daca depui 10 mil nu inseamna mare lucru, la niste dobanzi cuprinse intre 9 si 14% pe an, inseamna undeva la 0, 75-1, 1% pe luna. Adica 10 RON. Nu e rentabil. Lucrurile se schimba daca bagi 400-500 mil. Acolo inseamna undeva la 4-5 mil/luna. Nu e mult, dar e altceva. Sunt sigur ca cine are sa bage 400-500 de mil. in depozit nu se uita chiar la cei 4-5 mil. pe luna. Mai sunt depozitele la termen care ofera 6-10 % pe o perioada intre 1 si 12 luni. Cu cat perioada e mai mare cu atat si dobanda este mai mare. Cei 4-5 mil pe luna pot sa devina 10-12 dar dupa cel putin 3 luni. Si ca sa concluzionez, banca nu e acolo sa te ajute pe tine sa castigi bani multi incat sa stai acasa sa nu mai faci nimic, si banca nici nu pierde. Eu as prefera sa investesc banii decat sa ii tin la banca, daca vorbim de 400-500 mil. La multi ani!

| JayLeno a răspuns:

mda, este rentabil daca ai o suma de bani si esti dispusa sa nu o atingi timp de un an. avantaje: banii depusi+dobanda la final de an; dezavantaje: trebuie tarie de caracter sa nu iei nimic din ei un an intreg; banci sunt destule: bcr, ing, rbs, etc Incearca!

| demi a răspuns:

Nu nu este avantajos pentru ca ori cine iti poate fura banii din banca sau sa sparga bancomatul

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

nu se merita sa depui bani la banca. solutia este sa-i transformi in euro iar in momentul in care ai o suma considerabila sa-i investesti in afaceri imobiliare deoarece nu isi pierd valoarea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doiny, in primul rand conteaza de ce suma de bani dispui si ce perioada crezi ca nu vei avea nevoie de ei. Daca esti sigura ca min 3 luni nu folosesti banii respectivi poti sa-ti constitui un depozit la o banca.Atentie, majoritatea bancilor te penalizeaza daca nu respecti scadenta si poti in final sa ramai cu mai putini bani decat ai avut la inceput (nu-ti mai dau dobanda si iti aplica com de retragere numerar). Mai exista varianta conturilor de economii, care au dobanzi apropiate de ale depozitelor, dar nu esti obligata sa-ti tii banii o anumita perioada in banca. Poti sa depui si sa retragi cand vrei.In aceasta perioada sunt banci care au renuntat la com de retragere num pentru astfel de conturi(care era mic, oricum). Sau... economisesti la o banca de locuinte (min 5 ani), iar statul iti va bonifica economiile cu inca 25% pe an( tu depui 1000 euro, dupa 1 an ai 1250 euro, aceasta fiind si valoarea max a primei de la stat, 250 euro/an). Criza a crescut mult dobanzile la produsele de economisire, asa ca nu mai sta pe ganduri.Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Du-te pe www.Depozite-Bancare.ro si acolo afli totul despre depozite si conturi de economii. Este un site super, iti poti calcula DAE (castigul tau). Si. ce-i mai important este ca informatiile sunt ACTUALIZATE.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma numesc florin mihai am 15 ani
si vin cu o mare rugaminte la dumneavoastra. vin sarbatorile de iarna craciunu mos-nicolae si revelionu, iar noi nu avem ce pune pe masa. tata nu lucreaza doar mama, si lucreaza la matura pe strada in frig si ger pentru 500 de lei pe luna. tata este operat la picior are 2 tije in picior, si doua operatii la picior. din banii acestia mama trebuie sa plateasca datoriile la magazin, datoriile la oameni care ne mai dau bani imprumut, si noi numai ramanem cu nimic.va cer ajutorul ca sa ne ajutati si pe noi cu ce puteti ca sa punem de sarbatori pe masa. va trimit acest mesaj de la calculatorul unui vecin care ne mai ajuta si dansul din cand in cand.va rugam va rugam din tot sufletul sa ne ajutati cum puteti ca sa ne facem si noi sarbatorile de iarna ca orice om.ganditi-va ca suntem 5 frati si nu avem absolut nimic de sarbatori. Am vrea si noi ca orice copil un pom de craciun. dar daca nu avem nu putem face nimic.
Dumnezeu sa va binecuvinteze si multa sanatate celor ce citesc.
va las numarul meu de telefon sa ma sunati daca vreti sa ma ajutati0731806200 va multumesc

| Achirei_Mario_1988 a răspuns:

DA in legatura cu depozitarea in banca m-ar interesa ce avantaje asi avea la suma de 5mii euro lunar, mersi