| ianis1231231 a întrebat:

Este posibil ca in Romania sa iei fonduri europene nerambursabile? Din cauza birocratiei eu nu cred ca poti dar vreau sa aud parerea vostra

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Parca te-ai fi nascut ieri. Sunt asemenea proiecte de ani de zile.
Si birocratia nu a fost o mare problemă.

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este posibil, de altfel se dau sume foarte mari, dar numai pentru "Productie" in industrie sau agricultura, unde se pot angaja multa lume.
Trebuie sa ai ai un proiect facut profesional, sa ai locatia unde evrei sa desfasori activitatea si sa ai cam 40% din suma totala a proietului, bani deja depusi in banca, fiindca cei de la Fondurile Europene iti du doar diferenta de aprox 60%.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Sunt mii proiecte facute pe astfel de fonduri...

| johnnny123 a răspuns:

Și totuși, mulți au putut... cu toată birocrația.

| KovacsB a răspuns:

Daca este cu participare proprie de 30-40% chiar nu merita, cu ce mai dai la consultant iese 50% si cu multe batai de cap si risc sa dai banii inapoi.
Am incercat acum un an sa iau niste utilaje si mi-au pus foarte multe conditii.
Certificat energetic la un compresor, duba sa fie full electric, etc.
Am renuntat si cu 20 % din bani le-am luat sh din Italia.
Strung, compresor duba etc.
Sa dai 80k pe o duba electrica cu 180km autonomie este de noaptea mintii.
Stivuitor electric de 5t 55k Euro.
Cu 8k am luat o bijuterie cu putine ore. Diesel sa moara dusmanii ecologisti.
Fac fum la mine in curte nu la centrala termoelectrica ca snobii.

| andreispeed250 a răspuns:

Se poate, consulta un birou care se ocupa cu asa ceva

| ianis1231231 explică:

Eu am facut proiect in 2021 si nu a fost eligibil acum 2 luni au sunat ca s-au bagat iar bani si ca proiectul este eligibil.DOAR ca foarta multa birocratie foarte multe acte.Noi am bagat de 2 saptamani dosarul la AFIR si acum a sunat consultantul ca mai trebuie nu stiu ce acte aduse in termen de 5zile.Eu cred ca pur si simplu ei fac tot posibilul ca noi sa nu luam fonduri ca altfel nu imi explic.Am facut proiect pentru tanarul fermier care iti da 40k euro. Daca la un proiect mic ca asta e atat de complicat nici nu vreau sa imi imaginez ce e la proiecte mai mari de 100k euro 500k sau chiar un milion de euro

| TudoracheFlorin a răspuns:

Stii cum e aia cu casitigul la LOTO, ca trebuie sa joci. Așa si cu fondurile!

| sk8er00 a răspuns:

Este posibil! Eu am luat anul trecut prin programul femeia antreprenor, dar am fost ajutata de o firma de consultanta. Ei m-au ajutat la intocmirea proiectului si la depunerea acestuia. Pentru cei interesati, puteti cauta GrantEu - https://granteu.ro/