Da, merită însă trebuie multa implicare. Pe lângă cafea trebuie să ai băuturi răcoritoare, sucuri naturale ( portocala ), și câteva feluri de cafea.
Cafeaua trebuie să fie foarte bună. Încearcă să o faci mult mai buna ca la acele cafenele.
Încearcă să faci feluri de cafea ce nu exista la acele cafenele.
Multă promovare pe insta și Facebook ( pentru asta ai nevoie de pagina pe ambele ), afișe, și flyere În scări de bloc.
Cu acel flyer să oferi de exemplu 10 sau 20% reducere. Să fie doar o perioadă pana vezi cum merge treaba. După schimbi. Sa fie fără reducere.
Cu siguranță o sa ai mulți clienți.
Și cea mai importanta chestie. Sa fie într o zonă cu vad bun, o zonă aglomerată.
După ce vezi cum merge treaba, sa oferi livrare prin glovo.
Mult succes!
Se poate altfel in Romania?
Da, se poate și altfel și în România și peste tot. Nu există rețetă universală și universal valabilă.
Conteaza doar zona in care deschizi.
Daca iti faci ceva SRL fara franciza cunoscuta, alege o zona in care nu sunt alternative, desi este "public". O zona de plimbare, eventual o zona frecventata de tinerii care se vad cu masinile prin parcari.
Sau o zona studenteasca, dar asta inseamna sa mergi pe preturi mici si produse practice.
Studiaza bine locul si publicul, inainte de a deschide. Altfel va fi un esec nasol, cu datorii.
In Iasi e nevoie de una/mai multe patiserii cum trebuie. In centru de exemplu ai Select si un Stefanel. In rest, numai mizerii sinistre. A, da, si Cuptorul Moldovencei. Du-te la Sibiu de exemplu si vezi ce e la ei in centru.
Rentabil o fi, dar sa ai si unde. Ca cea mai populata zona este automat dealul Copoului fata-n fata cu universitatea. Sau sa gasesti un loc mai facil pentru studenti, dar la cum stiu zona, sunt epuizate cam toate locurile evidente si accesibile.
La cafea merge, nu situ cine a facut campania publicitara dar i-a convins pe toti ca de fapt cafeaua e o experienta din aia mistica si trebuie sa fii cunoscator sa stii diferenta intre etiopia si guatemala dar si care e diferenta de gust daca boabele nu-s prajita la nu stiu ce temperatura si nu-s tiu ce umiditate.
Problema e ca daca vrei sa concurezi cu lanturile mari iti trebuie cafa si scule de calitate iar espresoarele alea profi costa o mica avere + ca trebuie sa stii ce faci. Investitia e relativ mare dar daca mergi pe o cafenea din asta selecta si ai locatie buna o sa mearga orice ar fi.
Sfatul meu e să nu asculți de nimeni care te descurajează în ceea ce privește ideea ta. E o idee foarte bună.
Ar fi bine dacă ai apela la o firma care ajută în ceea ce privește "planul de afacere". Ei te vor ajuta cu multe sfaturi și în ceea ce privește promovarea.
Merita oriunde, vad sa ai - aici e buba, locul unde deschizi. Cafea se vinde fara limita oriunde in lume.