| ciocio1993 a întrebat:

Este vorba despre bagarea unui somaj, rog sa imi spuna cine are habar Funda! Deci treaba este cam asa, eu am terminat acum clasa xlll si am ramas corigent pe toaman, am dat corigenta pe 9august,am sustinut proiectul, acum mai trebuie sa dau decat probel orale pe 19 si astept a doua sesiune pentru bacalaureat, as dori sa stiu daca imi mai pot baga si eu somaajul! multumesc

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Cat mai repede, inainte de bac, trebuie sa te inscrii in evidentele AJOFM ca "persoana aflata in cautarea unui loc de munca". Ai nevoie de o adeverinta de la scoala dupa ce ai situatia incheiata la toate materiile. Termenul in care poti indeplini aceasta formalitate obligatorie pentru a primi indemnizatia de somaj este de 60 de zile de la DATA ABSOLVIRII liceului ( nu de la data examenului de bacalaureat!)
"In situatia in care unii tineri mai au corigente si nu au situatia incheiata la toate materiile, acestia vor fi obligati sa se prezinte intr-un interval de 60 de zile de la sustinerea si promovarea examenului de corigenta. In acest sens adeverinta eliberata de institutia de invatamant va SPECIFICA DATA PROMOVARII EXAMENULUI DE CORIGENTA." --- vezi sursa informatiei si actele necesare inscrierii in evidentele AJOFM ca"persoana aflata in cautarea unui loc de munca" :http://www.harghita.anofm.ro/......6.2013.pdf

Numai dupa ce indeplinesti aceasta formalitate vei putea, in cazul in care, intre timp, nu reusesti la facultate sau nu iti gasesti un loc de munca sa faci cererea pentru acordarea indemnizatiei de somaj.

0 răspunsuri: