Daca cred cu adevarat ca un coleg il poate ajuta (adica imi lipsesc mie cunostintele sau posibilitatea, dar altcineva o are), il trimit acolo, explicandu-i ca nu am aceste informatii sau ca nu intra in sarcinile mele, dar ii voi recomanda pe cineva care il poate ajuta. Daca nici colegul nu il poate ajuta, atunci nu il trimit, ce sens are sa pierd timpul amandurora, doar ca sa nu imi asum raspunderea ca nu cunosc niste informatii...
Incerci sa il trimiti la un cunoscut... o data ce vine pentru consultanta e clar care nevoie de ajutor... iar daca nu-l poti ajuta e normal sa il ajuti...si sa-l trimiti la cineva care stii ca e in masura sa ai ofere acel ajutor
Da, pentru ca am ocazia sa ajut doua persoane: persoana care cauta si cunostinta care poate oferi.
Fie incerci sa te documentezi pentru a-l ajuta, fie il recomanzi unui coleg care stii sigur ca are calificarea necesara pentru a-l ajuta.
Atat timp cat eu nu il pot ajuta sau nu detin informatiile necesare pentru a-l ajuta, atunci il trimit la o persoana care stiu ca ii poate da toate informatiile de care are nevoie, iar in cazul in care nu cunosc nici o persoana intru pe google si caut pe cineva din apropiere care l-ar putea ajuta.
Intotdeuna mi-a placut sa imi ajut semenii. daca eu nu am posibilitatea sa ii dau un sfat la problemele lui, il trimit la o persoana care ar putea sa-i fie de folos.asa ar trebui sa procedeze toti.sau cel putin mie asa mi se pare normal.
Daca eu nu detin informatiile care mi se cer, dar acestea apartin domeniului meu de activitate, atunci cea mai buna posibilitate este aceea de a ma informa si a vedea daca pot sa-i dau ajutor celui interesat. Este cred vorba si de nivelul de competenta pe care l-ai obtinut sau vrei sa-l obtii in cariera ta profesionala si ma gandesc ca, aceasta este cea mai buna cale de a mai "prinde la cap cate ceva".
In cazul in care sunt un incepator, nu trebuie sa-mi fie rusine sa afirm ca, nu am cunostintele necesare sa raspund la intrebarea pusa, motiv pentru care cel mai bine este sa-l indrum, pe cel ce a pus intrebarea, spre o persoana care-l poate ajuta.
Chiar daca nu ai cunoscut-o pe persoana care ti se adreseaza, mai inainte de a veni la tine cu aceea intrebare, cred ca ai obligatia profesionala si morala de a face ce este mai bine, pentru ca omul din fata ta sa plece multumit ca ai vrut sa-l ajuti, dar mai ales ca ai gasit calea cea mai buna pentru a face acest lucru, chiar daca pentru tine inseamna sa muncesti mai mult pentru a te informa. Acest gen de constiinta apartine omului profesionist, care trabuie sa lase de o parte atitudinea meschina de a bloca obtinerea unor informatii de la alte persoane competente doar pentru ca acestea, sa nu realizeze mai multe ca el.
Andreea301195 întreabă:
Dario3535 întreabă: