| Welcome.to.my.word a întrebat:

Exista un singur cuvant care este la singular gen feminin si la plural gen masculin. Imi puteti spune si mie care este?

Răspuns Câştigător
| Denisse_8813 a răspuns:

Exista asa ceva! :O Nu cred... NUNU, cel putin nu in limba romana! shame on you Mai mult ca sigur nu exista! happy

A...si vad ca o tineti intruna cu soarele asta! Cum puneti voi ma rog soare la singular feminin? confused

54 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Frag? doi fragi? luati mai cartea si cititi, invatati, studiati DEX-ul. Mor de ras.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sinteti amuzanti, sincerhee hee Deci da, un soare doi sori. Profa ta trebuie sa se mai documenteze. Oricum, nu ar fi prima profa pe care o trimit sa mai invete, cind eram in liceu o contraziceam pe profa de mate si ii aratam unde greseste. Na ca sint si ei oameni, daca-s profi nu sint perfecti tongue
O cocoasa doua cocoase este corect si o curca doua curci. Ce mai era? Un frag doi fragi. Cam atit, mai era ceva?hee hee tongue

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O fraga-doua fragi, nu doi fragi! Bine?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O2, oxigen2

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O desaga doi desagi

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai copii puneti mana si invatati, ca altfel nu luati bacul!
Doar pentru ca Terra are un soare nu inseamna ca soarele nu are plural.Pluralul este 'doi sori', asa cum si National Geographic si NASA au trecuta definitia in nomenclator. Iar pentru tipa care scrie ca opera lui Horia Arama este SF, ii raspund ca doar in continut, la origine exista o planeta cu doi sori, care are denumirea de Matusalem si a fost formata acum mai bine de 15 miliarde de ani, deci cu vreo 8 mild. inaintea Terrei. Repet, puneti mana pe carte si lasati messul!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O curca doi curci

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multumesc foarte muult de raspuns...Acest raspuns este foarte important pentru mine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Patrunzator

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ochi?laughing

| cîrne a răspuns:

In cazul in care te referi la cuvintele "creveta"( feminin, singular), respectiv "creveti"(masculin, plural), sa stii ca te inseli. uite aici:

11. Crevete.

[util.] O greşeală frecventă este interpretarea substantivului feminin plural crevete (cu singularul o crevetă) ca fiind masculin singular (de tipul perete – pereţi, burete – bureţi, castravete – castraveţi). Astfel s-a format un plural creveţi corespunzător unui masculin singular un crevete. Utilizarea acestora este o greşeală, forma corectă fiind o crevet㠖 două crevete.

CREVÉTĂ, crevete, s. f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette.

| Katiee^^ a răspuns:

Nu cred ca exista thinking

| ILikeToKnow a răspuns:

Mar? Un mar- doua mere...merge?

| ILikeToKnow a răspuns:

Le-am incurcat laughing si le-am pus invers straight face
rolling on the floor

| doar.eu a răspuns:

Oliana, cred ca tu ar trebui sa studiezi DEX-ul:
FRÁGĂ, fragi, s. f. Partea comestibilă a fragului1 (considerată în mod greșit drept fruct), compusă din receptaculul cărnos și roșu pe suprafața căruia se găsesc presărate fructele. 2. Compus: fragă-tătărească = plantă erbacee cu frunze dințate, cu flori așezate la subsuoara frunzelor și cu fructe roșii (Blitum virgatum). 3. (Reg.; uneori determinat prin „de pom") Dudă. [Var.: frag s. m.] – Lat. fraga.

Răspuns utilizator avertizat
| ҳ̸Ҳ̸ҳGeorgianaҳ̸Ҳ̸ҳ a răspuns:

Soare e substantiv defectiv de plural in concluzie NU ARE PLURAL! Iar "Planeta celor doi sori" de Horia Arama este o opera SFwinking

cat despre cele doua cuvinte pe care le cauti un substantiv gen masculin plural ar fi zori (nu are singular) si un substantiv gen feminin nr singular miere(nu are plural)big grinbig grinbig grinsper sa fie corectethinking

big grin

Scz am inteles gresit intrebareastraight face... big grin

Oameni buni soare e substantiv defectiv de plural...nu exista "doi sori"

| nobody like me a răspuns:

E cocoase nu cocosi

| ZonaZoster a răspuns:

Cand vad cati 'necititi' sunt aici ma ia cu frisoane. Am ras mult cand am cititi atatea minunatii dar la final am fost trist. Foarte multi cu deficiente. Imi pare foarte rau. Fac un pact cu voi daca sunteti de acord. Va dau cuvantul pe care il cautati dar nobody,Bacemi,psiholoaga,Denisse, AdeLina, ILike sa fie de acord sa posteze aici fiecare cate un mesaj cu 'sunt wai de mama mia si nu am triaba CU CArtea care ieste' happy astept mesaj tongue

| G3orgiAnA a răspuns:

Ba exista si este la neutru daaa si nu exista numai unu sunt o gramadalaughing

| tanikka a răspuns:

Stiu invers :un tablou, doua tabluori

| Moisin_Dean_1990 a răspuns:

Exista 3 cuvinte nu doar unul...eu iti spun doar unul..." O fraga( singular feminin) doi fragi( plural masculin)"