Daca ajunge in instanta si are loc procesul va trebui sa plateasca mult mai mult, la suma de plata se vor adauga si cheltuielile de judecata si apoi de executare, asa ca suma se poate dubla.
Tatal tau sa se inteleaga cu firma respectiva sa plateasca in cateva rate, cred ca si firma va fi de acord.
Si 4 ani ce au facut ai tai, au stat cu mainile in san, crezand ca se prescrie sau cum? abia au asteptat aia sa se mareasca penalitatile, ai semnat un contract si trebuie sa platesti.
Daca tatal tau munceste si nu ar primi cateva luni salariu i-ar conveni? eu nu i-am halit niciodata pe rau platnici si pe cei egoisti, cum sunt nehalitiic are nu platesc intretinerea dar merg in concendii, de ce pentru ca toti prostii sunt increzuti si considera ca ce e a lor este numai al lor iar altii sa nu-si primesca salariul pentru serviciile depuse...
Deci platiti sau sa mergeti in instanta sa stati drepti acolo, unde o sa mai plateasca ai tai inca cateva sute de lei in plus cheltuieli de judecata, pentru ca sigur vor pierde procesul! Si uite asa in loc de 2500 de lei vor avea de platit 3500 de lei
Dacă este o firmă de recuperare datorii, ei au un mndat cu contract să recupereze acești bani, asta este meseria lor, din asta își câștigă existența. Dacă nu achitați vă vor da în judecată. Dacă judecătorul le dă dreptate, apoi sarcina recuperării sumei și a cheltuielilor de judecată trece la așa zisul executor judecătoresc, care va pune poprire pe veniturile celui care a contractat abonamentul neplătit, salar sau pensie. Astfel se vor reține lunar 1/3 din venit până la stingerea datoriei. De asemenea dacă acela are bani în conturi bancare, iar dacă acestea nu sunt protejate prin contractul cu banca, se poate pune și poprire și pe conturile bancare, și prin hotărâre judecătorească să se ia banii de acolo.
Eu de exemplu am un cont la o bancă, dar contul meu este protejat și un creditor nu poate să ia banii mei de acolo.
Nu este cazul.Foarte multe firme de recuperari nu sunt legale.https://indrumari-juridice.eu/......018-dezle/
https://velicu.eu/juridice/tag/recuperatorii-de-creante-in-ilegalitate/
Mai bine să negocieze cu firma respectivă altfel va ieși în pierdere.
Pe lângă datorie va trebui să plătească cheltuielile de judecată și avocat.
Stai chill ca nu iti ia nimeni casa, o sa-i puna proprie pe salariu si o sa-i ia o suma de bani lunar, adica eu asa am patit cand nu am platit impozitul la primarie , la privat nu stiu cum e.
Tata e zilier, nu are carte de munca
Din pacate nu cunosc atat de bine legile ca sa iti spun cum sa faci, stiu pe cineva care a primit la fel in cutia postala un fel de instiintare ca va fi dat la instanta de judecata acum vreo 1 an sau 2 si nici azi nu l-au dat in judecata (poate asteapta sa mai creasca penalizarile habar n-am) dar nu i-au facut nimic pana acum.
Ideal ar fi sa nu intri deloc in contact cu firma de la care ai primit somatia.
Nu pot sa faca nimic.Ei doar incearca sa va sperie ca sa platiti sau sa va inregistreze la telefon cand recunoasteti ca aveati o datorie.