La varsta ta, eu imi faceam bani de buzunar frumosi, facand cumparaturi pentru vecinii in varsta, plimband caini, vopsind garduri, citind ziarul cu voce tare pentru un batran, etc.
Intr-un cuvant, am invatat de la prieteni cum sa-mi fac bani de buzunar, in limita a ceea ce am stiut.
Din banii adunati pe parcursul anului scolar mi-am adunat si la pusculita bani pentru tabara de vara scolara in munti, de trei saptamani.
Da, el nu este singurul. Să citești http://www.sighet-online.ro/....../index.php
și acolo un băiețel citește ziarul unui domn orb.
Daca nu esti inventiv, atunci devii robotul altora sau chiar muritor de foame!
In mediul rural poti ingriji animalele, poti ajuta la muncile de camp, la vopsirea gardurilor etc. etc.
Doar trebuie sa faci o plimbare printre vecini /cunostinte si sa le intrebi: cu ce le poti ajuta sa-ti faci niste bani de buzunar.
Auzi copilu', full time team poți angaja abia când ești major. Pana atunci (și la 16 ani) te mulțumești cu alocația primita de la stat, la care noi ăștia, adulții, cotizam ca puştii ca voi cărora nu le place învățatul sa meargă la școală.
1. Sunt fata
2. Am de 2 ori varsta ta
3. Dacă erai de aici, știai regulile
4. Cum vorbești... Uite de asta nu ai alocație și nici bani
Doar sa cunosti vreun loc prin oras in care te-ar angaja part-time, dar avand in vedere ca ai scris aici, presupun ca nu. Altfel, n-ai cum sa faci bani la 13 ani.
Ce-ar putea sa iti lipseasca incat sa nu stai sa iti traiesti copilaria, si sa vrei sa faci bani, sau sa muncesti, la 13 ani? n-ai mancare? casa, caldura, haine, curent, etc? sau ce iti lipseste? ca pari disperat. Ai imprumutat bani de la cineva si ai datorie sau?
Nu doar ca parinti nu sunt de acord cu tot ce vreau eu
Poate ca au un motiv intemeiat, si judecata lor e mai buna decat judecata ta?
Nu ai unde la varsta asta. Dar poti face bani in plus la impartit pliante in weekend. Cred ca sunt posturi si la sfarsitul ziarului de la kaufland.
andreiscripcaru întreabă: