anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei, am nevoie de o părere. Urmează să mă mut și am de ales între 2 opțiuni: spațiu dublu sau distanță dublă. Pe scurt, momentan voi sta cu cineva (iar peste 2 ani vom fi 4 ce ar trebui sa locuim împreună). Avem de ales dintre un apartament cu 100m2 (4 camere) situat la o distanța de 6 km fata de unde am treaba zilnic și unul de 50 și ceva m2 (2 camere) dar fix in centru, unde am eu treabă. Îmi e foarte greu să fac alegerea deoarece as prefera sa fiu aproape și totodata și spațiul sa fie mare însă nu am găsit ceva de genul și sa fie și nou. Acum nu știu, eu nu prea folosesc mijoacele de transport și mereu am stat in centru. S-ar merita sa mă trezesc mai devreme cu o oră-o oră și ceva sau să mai stau cu cineva în cameră și să fiu aproape? Sunt din Iași.

7 răspunsuri:
| Adry05 a răspuns:

Tu știi ce ți-e mai nasol, eu aș prefera să am spațiu meu pentru că nu mă deranjează să folosesc mijloacele de transport. Tu gândește-te ce te-ar deranja mai tare. Nu te-ar trezi colegu/a de cameră când se trezește sau dacă vine mai târziu la somn? plus poate el/ea vrea să se uite la seriale, tu să dormi. e cam dificil.
Iar treaba nu știu, depinde în ce constă, există și varianta să renunți și să-ți muți activitatea în altă parte și atunci rămâi cu apartamentu mic degeaba.
Dacă e mai mult spațiu și condiții mai bune și transportu pus cât de cât bine la punct, eu zic să-l alegi pe cel mai departe. Totodată contează și cum te simți în fiecare apartament, pe care-l simți mai mult „acasă"

suntserios
| suntserios a răspuns:

Chirie sau achizitie?

4 oameni in 50m2 e criminal, nu as recomanda nicmanui daca are alternativa.

si serios 6km nu inseamna 1 ora decat daca mergi pe jos.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Lol, uite din cauza astora ca tine e traficul din Iasi o mizerie. 6 km? SASE? Pai tovarase, 6 km reprezinta o plimbare de o ora care e absolut extraordinara pentru sanatate! Ca o paranteza, stau in Doi Baieti si acum ceva ani lucram in centru, pe linga Mamma Mia. "50-55 de minute pe jos, o adevarata placere. Si pe ploaie, si pe vint, ca nu ma topeau. In cel mai rau caz iti iei o trotineta electrica/bicicleta...

| Zuzu1991 a răspuns:

In centru si cauti zilnic unde sa te muti
pana la urma o sa gasesti...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

E bine si mai departe. O sa te obisnuiesti. 6km e nimic, multi oameni merg pe jos atata, chiar si studentii.

| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Eu l-as alege pe cel de 100 m². 4 oameni e prea mult in 50 m². Mi se pare mai simplu sa mergi cu mijloacele de transport in comun, insa cand vii acasa sa ai spatiul tau, decat sa fii fix in centru, insa cat timp esti acasa sa ai alte 3 persoane nonstop langa tine.

| Gia23 a răspuns:

Eu cred ca aceste comentarii nu vor face decat sa te deruteze mai mult, este o alegere personala, liniste sau comoditate, eu fac 45 de km naveta zilnic la serviciu, si o fac in 40 de min, 6 km sunt apa de ploaie! deci, liniste sau comoditate? 1