anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am cumparat un hanorac de pe ebay in valoare de 32.84 dolari si trebuie sa platesc vama si tva. Nu ma pricep la chestiile astea, e prima oara cand cumpar ceva de pe ebay. Cat trebuie sa platesc?

Răspuns Câştigător
| OldSoul a răspuns:

"Taxe vamale import China pentru persoanele fizice:
Dacă ați comandat sau vrei să cumpărați ceva de pe un site precum GearBest sau Aliexpress, pentru un produs cu preț 100$, începând cu 2017 veți plăti TVA 19% din valoarea acestuia. Asta înseamnă că veți avea de plătit 19$ în plus față de prețul plătit pentru produsul respectiv. Până acum, valoarea TVA-ului era de 20%, începând cu 2017 acesta scade cu 1%. Destul de puțin am putea spune, însă dacă alegeți să cumpărați un produs mai scump, această diferență va fi sesizabilă. Aceste taxe sunt aceleași, indiferent de magazinul de la care ați achiziționat produsul.

Cumpărături din China fără TVA sau taxe vamale:
Dacă vreți să cumpărați din China, dar nu vreți să plătiți taxe vamale sau TVA, aveți la dispoziție doar 2 variante, de fapt singurele. Fie alegeți un produs până în 10 euro, fie alegeți magazine cu depozite în Europa (de exemplu acesta). Produsele care sunt livrate din Europa sunt scutite de taxe vamale și TVA, la fel ca și cele care nu depășesc 10 euro.

În momentul de față nu mai există nici o altă variantă pentru a „scăpa" de taxele vamale sau de TVA. Eu personal am ales mereu să cumpăr produse din acest depozit, în felul acesta am scăpat de fiecare dată de TVA sau taxe vamale, indiferent de valoarea produselor achiziționate. În plus, transportul rămâne gratuit iar produsele vin direct acasă, sau la poșta de care aparțineți.

Calculator taxe vamale și TVA:

Dacă nu m-am făcut suficient de clar până acum, vă propun să vedem împreună cum se calculează TVA-ul și când anume trebuie să plătiți taxe vamale pentru un produs comandat din China. TVA-ul se calculează în felul următor: Prețul produsului x 19 % (aceasta fiind valoarea TVA-ului în România din 2017) / totul împărțit la 100 = suma care trebuie datorată statului român. Taxele vamale sunt calculate de către vameș, atunci când pachetul ajunge în vamă. Ca fapt informativ, taxele vamale nu vor depăși niciodată 5%, acesta fiind procentul maxim care poate fi adăugat. Trebuie menționat faptul că taxe vamale sunt adăugate doar pentru comenzile a calor valoare depășește 150$, până în această sumă veți plăti doar TVA, iar până în 10$ nu veți plăti absolut nimic."

| Sm0KeD a răspuns (pentru OldSoul):

Am platit 32 de lei

3 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

TVA este 19%
Vama ti se va calcula la oficiul vamal.
Totalul de plata vei primi - la cursul zilei - cu instiintarea de la posta vamala, cand sa ridici marfa.

| Ilie_Robert_1991 a răspuns:

Eu am luat de pe ebay ceva de 45 de dolari. Era transport gratuit insa am platit doar vama, a fost 40 de lei.