| Irina009 a întrebat:

Hei TPU, daca fac un profesionala ospatar... si imi da diploma de ospatarita pot sa ma angajez oriunde in afara de pe ce esti calificat? Ma refer dau un ex profesionala mecanica, si imi da diploma de mecanic o sa lucrez doar in domeniul ala la spalatorie masini auto si chestii de astea?
Sora mea asa mi-a zis ea e managera la un Auchan si a zis ca nu primeste.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Nu. Fiecare post cere niste studii si abilitati. Daca te incadrezi in ele, poti fi angajata.
Dupa ce termini profesionala de bucatar-ospatar, primesti probabil o diploma valabila in turism, sau doar in alimentatie publica, dar poti sa continui sirul de studii sau calificari, mergand la:
-scoli postliceale
-facultati
-cursuri de calificare.
Ideal este sa faci profesionala plus cei doi ani de liceu, si sa iei examenul de bacalaureat, ca apoi sa poti merge la postliceala sau facultate. In plus, multi angajatori cer diploma de bac.
Uite, eu de exemplu, am facut un liceu teoretic, profil stiinte sociale, apoi am facut cursuri de calificare in domeniu auto, am lucrat putin in service auto, dupa care am mai facut un curs de calificare ca agent de paza, si am lucrat la un hotel.
In prezent, ma pot angaja si in service-uri auto, si in firme de paza, dar si ca sofer de duba, avand permis de conducere.
Multe firme te iau la proba de lucru chiar si fara calificare, iar daca pari sa inveti repede, iti fac ei rost de calificare.
Calificarile nu vin cu nici o obligatie, o data ce ai diploma, poti sa lucrezi in domeniul respectiv, sau nu. E doar alegerea ta, si poti sa inveti meserii noi toata viata, nu te opreste nimeni.

1 răspuns:
| Hammurabi a răspuns:

Mai bine fă clasa a doua din nou să înveți să scrii. Că nici dracu' nu înțelege ce-ai vrut să întrebi aici.