anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hei TPU, de ceva vreme ma framanta un gand. Problema sta in felul urmator, eu am pensie de urmas dupa tatal meu (a decedat acum 3 ani) mama nu are un job si nici nu o sa aiba pe viitor si ma intreb ce o sa fac dupa ce voi implini 18 ani, pentru ca trec clasa 11-a si undeva prin ianuarie o sa fiu majora si nu o sa am posibilitatea sa mai termin daca nu o sa mai am acesti bani. Ce credeti as putea face ceva in privinta asta? Sa mai primesc banii pe motiv ca vreau sa imi continui studiile, astept un raspuns. Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Vei primi pensia de urmas pana la varsta de maxim 26 de ani cu conditia continuarii studiilor --- vezi art. 84 dim legea pensiilor(Legea nr. 263/2010):http://www.cjpensiibihor.ro/catlegis.php?lkrel=PUARH

Mai mult, copiii, pensionari urmasi, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie în conditiile legii, indiferent de cuantumul acestora. Deci, pana la varsta de 26 de ani daca urmezi o scoala si vei avea un job in acelasi timp, poti sa primesti atat pensia cat si salariul, indiferent de cuantumul salariului primit.

2 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Da,vei primi acei bani daca iti continui studiile. Condoleante pentru pierderea suferita!

| TheLoveDoctorr a răspuns:

Condoleante! Existe cateva procedee prin care poti cere bani. In ce domeniu a lucrat tatal tau? Si cum a murit ( unde )? Un prieten are aceeasi problema. Tatl lu i-a fost comisar de politie si primeste bani pana la varsta de 27 de ani