| blackbone1776 a întrebat:

Hei TPU, imi recomandati o carte usoara si faina de unde sa invat lucruri despre economie? Aici nu ma refer la vrajeli despre cum pun bani de-o parte si cum nu-mi cumpar masina scumpa ca sa economisesc bani. Ci la explicatii pe intelesul tuturor despre cum functioneaza economia la nivel macro/micro si chestii de genul

6 răspunsuri:
| helpforyou a răspuns:

Mi-a fost recomandata
Minighid de economie. Cum functioneaza economia in lumea reala - Ip, Greg

https://www.librariaonline.ro/......-p10067622

| IceRope a răspuns:

Avarul, de Molière.

| Trixt3r a răspuns:

Sincer eu personal nu cred ca exista astfel de carte, pentru ca dacă cineva ar afla secretul nu l-ar face public pentru a satura si auto-faulta piața din care-și câștigă el veniturile.

Sfatul meu este sa te uiți la documentare despre oamenii de succes și apoi sa tragi concluzii singur, după ce te uiți la mai multe. De cele mai multe ori cel mai important lucru in business si economie este sa cunoști oamenii potriviți care sa te ajute. (mult lobby).

Sunt domenii diferite si spre exemplu ce se aplica in managementul unei firme nu poate funcționa pe aceeași regula pe care funcționează afacerile pe care le fac unii din pariuri sportive, din poker, din vânzări de produse online, etc.

Răspuns utilizator avertizat
| MadalinMirelMacovei a răspuns:

Există multe cărți accesibile și informative despre economie pentru cititori neinițiați. Unele dintre cele mai recomandate sunt:

"Economia pentru oameni" de Ha-Joon Chang - aceasta carte oferă o privire de ansamblu asupra economiei globale și a politicilor economice, precum și o analiză a modului în care acestea afectează viața cotidiană a oamenilor.

"The Big Short: Inside the Doomsday Machine" de Michael Lewis - aceasta carte oferă o privire fascinantă asupra crizei financiare din 2008 și a modului în care s-au luat decizii economice care au dus la aceasta criza.

"The Undercover Economist" de Tim Harford - aceasta carte oferă unghiuri diferite asupra economiei, explicand concepte dificile prin analogii ușor de înțeles și exemplu concrete.

"The Wealth of Nations" de Adam Smith - aceasta este o carte clasică din 1776 care a pus bazele economiei moderne și oferă o privire asupra funcționării economiei la nivel macro.

| Alex9999999999999999999 a răspuns:

Din pacate nu prea gasesti ca toti baga niste harneli de alea cum ca ar fi ceva complicat ca sa te faca sa renuntiwinking.N-ai vazut si milionari astia si afara si in tara toti zic ca e greu sa faci ce fac ei mai mult ca sa te faca sa renunti sau toti zic a e usor ma domne sa faci dar nu iti arata niciunu nimichee hee.Eu sincer stiu doar o smecherie de fac cascaval.Iei 2 lei bagi la pariuri un bilet pe 2-3 meciuri sigur gen real madrid, bayern, barcelona castiga sau fac egal cu cine au asa faci o cota de 2.Bagi 2 lei faci 4 lei dupa iei astia 4 lei si faci aceeasi schema.Ii multiplici la nesfarsit asa.E adevarat ca echipele astea nu poti castiga mereu dar iti dai seama ca nu bagi si tu incontinuu toti bani.Mai poti sa faci varianta ai bagat 2 lei ai luat 4, dupa ziua urmatoare bagi 2 bilete cu cate 2 lei fiecare si scoti cate 4 lei de pe fiecare dupa bagi ori cu cate 4 lei 2 bilete ori cu cate 2 lei 4 bilete.Si faci asa pana te ia plictiseala.Ca aici nu e ca la pacanea sa fie de bulan.E de strategie.