| Micutsaaa a întrebat:

Heii TPU! happy de curand am avut o discutie cu tatal meu priviind viitorul meu, mi-a sugerat sa ma gandesc la medic stomatolog. (atat am apucat sa discutam ) ce ziceti? credeti ca se castiga bine? si daca da, pe ce profil va trebui sa intru si ce materii sunt necesare pentru aceasta meserie? FUNDITA!

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Iti pot spune doar atat -
dupa facultatea de medicina cu specializarea in stomatologie, trebuie sa lucrezi pe langa cineva, medic bun,
sa iti faci renume (care dureaza un timp) pentru ca sa vina la tine lumea,
sa iti faci propriul cabinet (care costa foarte mult) /
Daca toate astea sunt si ai banii de cabinet - o sa fie bine, pentru ca deja lucrarile dentare, chiar daca inca sunt mai ieftine decat in Uniunea Europeana, sunt cele mai scumpe tratamente. In plus poti sa te specializezi in proteze dentare - care costa foarte mult si din ce in ce mai multi oameni isi pun asa ceva.
Este o meserie de viitor, in schimb sa stii ca pe perioada de criza primul lucru la care lumea renunta, sunt tratamentele cosmetice si cele dentare. De aceea in Romania vezi in orice interviu luat prin sate oameni foarte multi cu dinti stricati sau fara dinti.
In schimb se practica, inca, turismul pentru tratamente dentare din strainatate. Vin pacienti din Germania spre exemplu sa-si repare dintii in Romania in perioada concediilor.
Trebuie sa te gandesti ca vei lucra stand in picioare toata ziua. Am o prietena care este medic stomatolog si are mereu dureri de spate si de picioare. Totusi dureri de genul asta ai si facand alte meserii. Tu poti stii cam ce iti doresti.

7 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, daca esti un medic bun se castiga bine, dar este mult de invatat, va trebui sa termini o facultate de medicina dentara. Succes si numai bine!

| carmen_4289 a răspuns:

Pai ca sa fi medic stomatolog trebuie sa faci facultatea de stomatologie dar iti trebuie si conostinte dintrastea... deci... ce mai stai du-te si invata pentru facultate.
Iti urez succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da este super ok si eu ma gandesc sa intreu la stomatologie, ma tot uit pe site-rui de genul asta: http://www.cautadentist.ro/ si mai sunt similare si citesc tot felul de chestii interesante. Mie mi-a zis bunica despre stomatologi ca cica castiga bine :D

| Apy a răspuns:

Casicgi bine insa ai mult de invatat cel mai bine castigi in domeniul de calculatoare e mai putin de invatat si stai acasa castigand bani (trebuie sa muncesti la calculator)

| snowflake a răspuns:

Dar tu ce vrei?
de ce ar trebui sa asculti de tatal tau? alta meserie nu te incanta mai mult? ca eu zis ca, sa nu faci o greseala mai apoi sa te gandesti ca vrei altceva.

| mistervirgy a răspuns:

Nu este rau sa discuti cu parintii tai in ceea ce priveste viitorul tau, dar nici nu trebuie sa fie decisiv ceea ce spun dansii.Cel mai bine este sa te gandesti singura, majoritatea adolescentilor au o inclinatie catre ceva anume, poate si tu ai si trebuie valorificat.Cat despre stomatologie, cabinetele au rasarit precum ciupercile dupa ploaie.Si cu toate astea este o meserie banoasa!

| Caramella a răspuns:

Se cistiga bine in calitate de stomatolog si e nevoie ca sa intri la profil umanist ca s apoti studia aceasta cariera, dar nu cred ca asta ai vrea sa devii in viitor, pentru o domnisoara viitorul trebuie sa fie mult mai diversificat si noi fetele avem nevoie de alta profesie decit cea a stomatologului...