| AaLleExX272727 a întrebat:

Hello,lume!
Care este diferenta dintre taxe si impozite?

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

laughing nu-i nici o diferenta, este vorba de cuvint, unu vine din engleza, alantu nu mai stiu, dar inseamna acelasi lucru.Tax vine din engleza si inseamna impozit in limba romana.

Cuvintul impozit provine din latina, sau cel putin asa cred, nu stau sa caut, daf ce conteaza este ca ambele cuvinte au acelasi inteles.
In RO de regula se foloseste cuvintul Impozit.

| sierra1 a răspuns:

Sunt genul proxim și diferenta specifică

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Diferenta este ca taxele se platesc pentru anumite servicii prestate direct platitorului iar impozitele se platesc de toti pentru sustinerea bugetului de stat.
De ex. se platesc taxe pentru cartea de identitate, pasaport, permis de de conducere, etc si impozit pe venitul obtinut din salariu si alte venituri.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Impozitele fac referire la banii pe care ii platesti statului pe un bun pe care il detii sau un venit pe care il ai.
Taxele fac referire la sumele de bani pe care le datorezi pentru diverse servicii cum ar fi asigurarea de sanatate sau eliberarea unor documente, sau inmatriculrea unei masini

| pianina a răspuns:

Salut!

Asa cum au zis altii inaintea mea, in afara de relian care e pe langa la propriu. Taxele sunt cele pe care le platim pentru un anumite serviciu la stat: cum ar fi taxa pentru pasaport, taxa pentru buletin, taxe notariale etc.

Impozitul este o suma de bani pe care o platim statului pentru bunurile detinute si se duc direct in bugetul statului. Aici, la fel ca la taxe, sunt mai multe tipuri: impozit pe bunuri mobile si imobile: case, terenuri, masini. Apoi sunt impozitele pe venit, impozitele pe profit.

Sper ca ai inteles acum diferenta.

Întrebări similare