anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Hey am de platit la contributie asigurări de sănătate 2067 lei. Accesorii și debit. Îmi puteți spune ce sa fac? Am platit deja o somație venita acasă de 260 lei. Cum fac? Mi se pare că ceva nu e in regula.

18 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Te duci la Casa de Asigurari de Sanatate din judetul tau si numai acolo poti lamuri problema.
Ar fi trebuit sa stii ca ai incheiat un contract de asigurare cu aceasta si sa ai si tu un exemplar din contract.
Daca chiar nu ai facut-o atunci probabil este o greseala a acesteia si doar acolo poti lamuri ce este.

| AndrElle a răspuns (pentru Ioandelasal):

Am fost și acolo am întrebat cum sa nu mai am atât de mult de platit și au zis că numai datoria trimisa o am. Banii care apar în sistem. Apoi nimic, alte detalii nu au vrut să-mi de-a.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Inseamna ca unde ai fost angajat/ă seful nu ti a plătit asigurarile de sanatate ia legatura cu el si intreaba l sau mergi la casa de asigurari de sanatate din baneasa si la biroul de informatii intreaba i de ce ai de platiit suma asta si mergi cu chitante sa dovedesti ca ai plătit o parte din datorie, esti din Bucuresti?

| AndrElle a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu. Spune că eu trebuie sa plătesc singura contributiile la asigurări de sănătate pentru că am decis în trecut.

| AndrElle a răspuns (pentru AndrElle):

Așa am*

| suntserios a răspuns (pentru AndrElle):

Pai si asa ai decis?

| AndrElle a răspuns (pentru suntserios):

Cică am semnat un contract unde am spus că eu voi plati contribuțiile la sănătate.

Pai si ai facut asta?

Nu ca nu m-a anunțat nimeni. Acum am primit acasă.

Pai si noi cum putem sa te ajutam cand nici macar tu nu stii ce si cum ai semnat? Contacteaza ANAF ul si lamureste problema. Eventual si angajatorul care a generat situatia

Cu Anaful am vorbit și de la ei vin banii, acolo mi s-au comunicat că am mai mult de platit. Suma pe care am precizat-o.

Dar eu nu înțeleg unde am greșit. Eu de ce n-am știut. M-am trezit cu plicul acasă. Că pot fi dată în judecată dacă nu plătesc.

| NLS a răspuns (pentru AndrElle):

Tocmai ti-a explicat Ioandelasal ca DACA NU AI SEMNAT nimic, poate fi o greseala, SAU un angajat de acolo profita de naivitatea ta, si incearca sa te traga pe sfoara.
Mergi si lamureste problema.

| AndrElle a răspuns (pentru NLS):

Nu am semnat, că îmi aduc aminte. Că am decis să-mi plătesc singura contributiile, cu câtva timp in urmă. Doar că eu ar fi trebuit sa știu ce am de platit și ce nu. Atâta timp cât eu am hotărât.

| AndrElle a răspuns (pentru NLS):

Oricum de naivitatea mea profita, că daca m-au prins cu o somație și cu o suma atât de mare. Să-mi zică după

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te adresezi în scris la CASS pentru clarificare, sau să mergi până acolo.

| AndrElle a răspuns (pentru sadrian46):

Nu-ti răspund la întrebări. Te trimit înapoi la ANAF. Nici nu stau la discuție.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru AndrElle):

Mergi la anaf si intreaba i ăia de la casa de asigurari daca te au trimis la anaf stiu ei ca numai la anaf se rezolva, dar nu inteleg tu de ce ai optat sa i ti plătesti singura asigurarile, esti angajată sau ai fost?