| Matilda05 a întrebat:

Hey, am de pus o comanda de pe un site și aceasta se face prin contul paypel.
Este în siguranță dacă punt datele de pe contul meu bancar?

4 răspunsuri:
| ZappyTv69 a răspuns:

NU. Sub nici o forma! N-au de ce să-ți ceară asta. 100% e țeapă. Ce site este?

| relian a răspuns:

PayPal sau paypel? Ce-i ala paypel,nu am auzit? Deci daca este vorba de Paypal atunci esti asigurat pune datele,esti cum am zis in siguranta.
Dar daca platesti prin paypal nu trebuie sa pui nici o data nimic,deci poti evita sa pui datele contului,platesti cu cardul,deci pui datele cardului,numarul,numele de pe card si ce se mai cere.

La PayPal ti se cere obligatoriu contul bancar atunci cand vinzi,ca aia sa aiba acces la banca ta in caz ca vrei sa tragi tapa cuiva laughing dar pentru a cumpara nu trebuie sa pui datele contului.

Dar acum depinde si in ce tara esti.Ce am zis eu este valabil pe SUA,pentru RO banui ca daca este obligatoriu sa pui datele contului si pentru a cumpara,atunci faci cum iti cer aia.

Deci daca e ceva paypel, nu te baga, daca este PayPal atunci poti sa dai ce date iti cer acolo.
Plata prin PayPal este cea mai sigura, cel putin pentru mine, eu doara asa cumpar online, nu dau cardul altora sau altceva.PayPal mia garantat tot timpul produsul sau bani inapoi cand a fost cazul.

Citeste bine ce spune vinzatorul,casca bine ochii,urechile gura laughing la ce vinde ala,la descrierea produsului etc,iar daca nu esti lamurit; poti comunica cu vinzatorul,intrebi ce nu esti lamurit,toate mesajele,comunicarea dintre vinzator -cumparator ramane,poti arata ca dovada in caz de apar ceva probleme.

Cind platesti cu PayPal undeva ai sa lasi o nota vinzatorului,nota ce paypal o sa eu trimita,acolo poti scrie ceva,stiu si eu,de exemplu spui ceva de genul : sunt de acord sa cumpar produsul,daca este original asa cum ati descris bla bla,sau ce crezi tu ca ar fi de partea ta.

Cind vei primi produsul si nu este ce te asteoptai,ori nu este conform cu descrierea facuta,bagi mesaj la PayPal,spui cum sta treaba si aia iti returneaza banii inapoi,deci cu astia nu iei tapa niciodata.
Dar cum am zis ti se garanteaza in baza a ceea ce spune si vinzatorul,daca ala spune ca produsl e ce se vede in poza, ori stiu si eu nu spune nimic si tu acepti, atunci nu stiu daca o sa mai primesti banii back.
Cum zic, trebuie sa ciotesti cu atentie ce cumperi, sa comunici cu vinzatorul in caz de nelamurire, apoi cumperi.Bafta

| Brizbriz a răspuns:

In paypal, da esti in siguranta
dar nu pe nustiuce site
totusi, paypal-ul e depasit DEMULT
pentru ca site-ul pe care vrei sa faci plata, trebuie sa stie in mod explicit de paypal, iar cum asta inseamna ca practic, siteul respectiv trebuie sa dea bani la paypal, asa ca putini isi mai pun

solutii alternative: paysafecard, sau (eu am la ING) virtual cards in banking, moment in care astea merg pe orice site care accepta carduri bancare, dar cardul respectiv e valabil pentru o singura plata, deci, cineva iti ia datele, sa si le bage pana sus unde soarele nu patrunde, ca nu are ce face cu ele

| Ree07189 a răspuns:

Nu este în regula riști sa îți ia toți bani