Lasi amanet un obiect, perioada minima e de regula 5 zile, la suma primita se adauga dobanda(comision), daca nu te duci sa platesti la data convenita (e maxim 30 de zile)pierzi obiectul.Dar ca sa nu-l pierzi poti plati dobanda si prelungii contractul pe inca o perioada(max.30 de zile) si trebuie sa mergi cu C.I( nu stiu daca primesc si de la minori)
Pai la Amanet duci ceva vechi, vechi, vechi si o sa le zici cat vrei pe el la cei care lucreaza acolo, si normal ca ei iti face pretul mult mai mic si tu le zici mai multe oferte si cand esti de acord cu pretul ( si daca sunt si ei de acord ) semnezi niste harti si iti da banii pe lucrul pe care l-ai dus
Sper ca te-am ajutat! Fundita?
Amanetul este o sursa de bani creata pentru cei care nu se descurca cu banii sau au salariu mic(pensionatii/studentii) dar care au o sursa de valoritati(aur, argint, etc.) folosind buletinul si datele de identitate.In functie de greutatea aurului si de karate(cantitatea de aur, argint/minereu pretios) se acorda o suma de bani. Sper ca te-am ajutat. Funda?
Te duci acolo[trebuie sa ai peste 18 ani] ii dai buletinul, obiectele care vrei sa le amanetezi[cel mai des, lanturi de aur etc] si iti va face un pret pentru ce i-ai dat.
Te duci la amanet cu ceva de valoare. Exemplu:1Euro.Acel om vrea sa stie daca dvs. doriti sa il amanetati sau sa il vindeti.
1).Daca vrei sa il amanetezi:Ii lasi lucrul pentru. o perioada de timp si iti da o suma de bani. Daca tu nu aduci banii respectivi pe acea perioada lucrul ramane la "cumparator".
2).Daca vrei sa il vinzi te hotarasti la pret cu el, si se va face o chitanta.
Amanet adica tu ii dai obiectul sau ce vrei sa ii dai omului de la amanat acesta il cantareste si se uita cam cati bani ar merita sa iti dea pe el si dupa 7 zile daca nu aduci acei bani inapoi iti vinde acel obiect. Sper ca ti-am fost de folos.