Sigur, daca este deja popular in Romania nu are cum sa nu meargă daca chiar te ocupi de el. Dar mai întâi de toate trebuie să te documentezi despre tot ce ține de el, dar și despre afaceri in general daca nu ai făcut-o deja.
Imi pare rau sa-ti daram visul, dar cu 10.000-15.000 de euro nu poti lua nici un fel de franciza si nici deschide vreun salon de infrumusetare, fiindca banii sunt insuficienti pentru as ceva, fiind nevoie de cel putin 50.000 euro pentru o afacere modesta, nucicum una renumita, pe care sa o poti prelua.
Cu 15.000 euro poti deschide o singura frizeri mica, cu 1 angajat, unde trebuie sa ai grija a platii: certificarile, autorizarii (sanepid, pompieri, apa si gunoi, electricitate), chiria spatiului pe 1-2 ani, salariul frizerului, ca sa nu ami spunem ca ai nevoie de scaun special de frizer, oglinzi, mese, scaune, chiuveta cu apa curenta samd.
Din pacate, cei 15.000 sunt extrem de putin pentru a incepe un asemenea business.
Cumpara Shiba INU, BNB, Dogecoin si asteapta cateva saptamini ca sa prinzi un minunat profit de minim 30%.
Ce te pricepi sa faci? Acum ca sa raspund tot eu din ce am observat nu prea mai conteaza ce sti sa faci ci ce se cere.
Covrigarie ( totul inchiriat ).
De ce sa ne dam noi ideile de afaceri care pot fi originale sau de succes si sa ti le insusesti tu? Puneti mintea la contributie. Nu poti ajunge sus pe ideile altora iar tu sa stai cu burta in sus si altii sa ti le faca pe toate.
Nu, îți recomand să iei o franciza daca este prima afacere. Sincer îți spun că asta o spun și marii antreprenori. Prin franciză iei deja ceva ce merge și îl aduci în orașul tău. De ex cum e McDonald's. Daca incepi așa prima afacere ca și start-up sunt mai multe șanse să dai fail, pentru că nu știi cum merg lucrurile, dar în schimb cu o franciza după ce că are deja popularitate și clienți, înveți mai ușor. Cu un start-up nu poți avea încrederea că va merge ca primă afacere.
Nu poți face multe lucruri cu o sumă atât de mică și nu merita sa faci ceva doar ca sa fie. O fire antreprenoriala este plină de idei. Mai gândește-te daca merita sa investești acei bani. Daca îți permiți să îi riști...
Nu toată lumea e făcută pentru afaceri.
Majoritatea afacerilor eșuează.
Saut îmi pare rău să te dezamăgesc da nu e nimeni nebun să îți dea o idee de afacere pe bune. Toți cei ce vorbesc aici sunt doar niște păreriști de profesie Ar trebui să vorbești cu cineva care are deja o afacere. Din nou nu e nimeni tâmpit să-ți spună ție cum a făcut bani. Cui îi place concurența?
Ba da, era o revista cu idei de afaceri iar un intreprinzator a citit acolo ca e bine sa-si deschida o afacere cu automate de floricele de porumb. Si a ajuns bogat.
Idei de afaceri sunt cu duiumul si sunt in general plicticoase. Mai greu e sa realizezi practic o idee de afaceri.
Si tehnic, daca ai o afacere bazata pe ideea X, oricine altcineva poate deschide o afacere bazata pe ideea X. Si te poate chiar elimina de pe piata, daca e afacerist mai bun. La OSIM nu poti proteja idei de afaceri, sisteme de organizare, etc. Astea nu sunt proprietate intelectuala, decat sub forma unui articol concret, publicat intr-un ziar sau revista. Dar ideea din articolul respectiv nu e protejata si o poate aplica oricine vrea.
A vrut unul sa dea in judecata Facebook, ca el a fost primul cu ideea de retea sociala. Iar realitatea e ca ideea de retea sociala nu este admisa spre patentare.
FPI întreabă: