Cresterea de prepelite (pentru oua), ciupercarie (o poti face in orice beci), cultivarea de afine de cultura, cresterea de pomi de alun (la baza carora se fac si trufele), cultivarea de catina, etc.
Depinde si de zona in care stai,daca stai intr-o zona montana,mai greu cu agricultura, dar in schimb poti face afacere cu fructe de padure (sezonier), In zona de campie, podis, deal, merg foarte bine serele (legume in special) si poti obtine si fonduri de la U.E nerambursabili
Si eu sunt tot de la tara, iar eu ma gandesc altfel.
O ferma de porci, sau de vaci, poate chiar de oi. Ceva care-ti aduce profit garantat. Dar afacerile incep cu investitii, trebuie sa investesti la inceput ca pe viitor sa scoti profit.
Nu o i-au ca pe o afcere, ci mai mult daca iti plac albinele fa-te apicultor, dar nu trebuie sa fii alergic sau nici vorba sa nu te apuci de ele daca nu iti plac cu adevarat.
A si vreau sa te intreb ce suprafata de teren ai pentru cultura ca sa vad daca iti mai pot sugera o alta varianta.
Si eu stau tot la tara, bunicii mei se ocupa cu agricultura, poti sa te ocupi de apicultura(cresterea abinelor), avicultura(cresterea pasarilor), agrofitotehnia( cultura plantelor de camp, a plantelor furajere si a plantelor tehnice), zootehnie( cresterea animalelor domestice).
O afacere buna este cea cu fructe Goji care este foarte profitabila, plus ca o sa fii foarte sanatos pentru ca o sa poti sa mananci cate vrei tu daca este afacerea ta.
Ionut, pe termen lung este o plantatie de nuci care e usor sa o faci dar castigi bani peste 5 ani ca atata dureaza sa ajunga la maturitate, poti acesa pentru dezvoltare regionala niste fonduri pentru microferme, sau iei in arenda hectare agricole si le lucrezi...