| marra71 a întrebat:

Imi poate spune cineva ce este programul H100?

4 răspunsuri:
| Elynad a răspuns:

Ma tem ca este o modalitate prin care isi completeaza unii listele de e-mail.
Oricum, nu pare nimic serios!

| Mocanu_Marius_1970 a răspuns (pentru Elynad):

Este un program de promovare si vanzare online a unui roman. Nu este nicidecum vreo vrajeala asa cum iti imaginezi. Se castiga bani dupa cum muncesti si mai mult se va face vanzare cat de curand si pe plan international.

| eeaotly a răspuns:

Ști ce se întâmplă când așezi o oglindă în fața alteia? Se reflectă una în cealaltă și-ți dau impresia că sunt o infinitate de oglinzi, un tunel nesfârșit care pare să ducă undeva... În realitate e doar o oglindă care se privește pe ea însăși.

Acesta este, metaforic vorbind, "sistemul" H100. La prima vedere, e o idee bună. Te lasă să crezi că-ți va oferi posibilitatea să lucrezi în industria entertainmentului, în calitate de persoană care promovează diferite servicii și produse cum ar fi: cărți, filme, piese de teatru, CD-uri, etc. Și, ți se promite că lucrezi de acasă, de la PC, în timpul tău liber și în ritmul tău propriu.

În realitate însă, sub pretextul că trebuie să-ți cunoști marfa căreia îi faci reclamă, ți se cere să cumperi o carte. Mare prostie! În mod normal, atunci când îi ceri cuiva să facă o recenzie unei cărți, fie îi oferi gratis un exemplar, (eventual, acces la versiunea pdf a acesteia ca să nu fii copleșit de mulțimea de cereri), fie, îl lași pe recenzor să-și aleagă singur cartea despre care vrea să povestească sau căreia să-i facă reclamă, iar în cazul acesta, el va alege ce a citit deja. Editurile serioase, spre exemplu, așa procedează. Dacă faci recenzii frumoase, te răsplătesc cu cărți.

Dar persoana care prezintă acest program H100, de fapt, vrea să-ți vândă o carte în valoare de 35 lei, iar venitul fabulos pe care ți-l promite nu va veni din munca ta de reclamă pe site-uri (reclamă, cum am spus, la filme, cărți, etc) ci, vine de fapt, din revânzarea la nesfârșit a uneia și aceleiași cărți! Iar în acea carte ți se explică de fapt, cum să vinzi cartea! Ceea ce este, firește, un nonsens, și de aceea îmi amintește de acel efect al oglinzilor - așa cum în oglinzi există un fals tunel, la fel și H100 prezintă o falsă oportunitate, un fals serviciu. Adică este, așa cum ar spune vorbitorii de limbă engleză, "a scam". Excrocherie și nimic mai mult.

Dacă nu mă crezi, dă o căutare pe Google, după termenul de H100. Vei vedea numai anunțuri la mica publicitate care promit Luna de pe cer dar nu întâlnești pe nimeni care să spună: "Da dom'ne! Eu am intrat cu programul ăsta și acum postez pe net reclame la cinematograful X și al editura Y! Instituțiile respective mă plătesc, am contract de colaborare încheiat, treabă, rost, totul OK". Nu! Toți vând o carte fantomă, și după ce-și iau țeapă cumpărând-o, se grăbesc să-și scoată banii pe seama altora.

Din câte se afirmă, aceasta ar fi afacerea unui român. Interesant e că am mai întâlnit pe net de curând, o excrocherie similară care aparține tot unui român. Nu știu însă dacă e vorba de una și aceeași persoană. Știu însă că le promitea oamenilor că își pot multiplica fulgerător încasările prin intermediul programelor PTC fără a mai fi nevoie ca utilizatorii să clicheze zilnic. În realitate, era reclamă falsă. Nu de la PTC-uri câștigai, ci din revânzarea unui amărât de pdf în care individul își abera "sistemul".

Îmi pare rău să constat că românii se ocupă cu astfel de măgării monumentale! :-(

| msandreea a răspuns:

Buna! ai gasit ceva informatii despre aceste program?