| ancaana89 a întrebat:

Imi poate spune cinvea cat timp dureaza sa obtin o viza cu scopul locuirii in SUA si daca trebuie sa merg la sediu in Bucuresti?

2 răspunsuri:
| ValentinMihai78 a răspuns:

Cel mai bun răspuns îl obțineți la ambasada SUA din România. Există viză de studii, viză turistică. Dar, ca să locuiești acolo trebuie să cunoști limba americană cursiv, un loc de muncă stabil pe termen nelimitat, plus perioada de ședere obligatorie, cred că 5 ani și la final depunerea cererii de acordare a cetățeniei americane.

| Violleta2022 a răspuns (pentru ValentinMihai78):

Nu mai exista de tare multa vreme acordarea cetateniei americane dupa 5 ani. Cred ca s-a modificat acum vreo 10 -12 ani asta....fiind obligatoriu 10 ani.

Limba vorbita este engleza, nu americana.
Si pentru aplicatie este obligatoriu sa ai luat testul IELTS sau Cambridge, vorbind fluent si scriind cursiv in lb. engleza.
Se poate intra pe site-ul guvernului american si acolo la categoriaa vize, poti vedea unde te incadrezi si care sunt cerintele obligatorii si eliminatorii.

Inca ceva: nu exista viza cu "scopul locuirii aoclo".
Exista viza de studii, viza turistica, viza de munca sau viza de emigrare. Evident ca sunt si subclase, dar acesatea sunt principale si sunt conditii obligatorii si eliminatorii pentru fiecare din ele.