| Nepriceput7 a întrebat:

Imi puteti explica cum sta treaba cu joburile online part time? Daca a incercat cineva? Aici nu ma refer la un job serios full time care necesita o pregatire serioasa, ma refer la joburile care se tot promoveaza in reclame ca faci nu stiu cati bani, cu 0 pregatire, lucrand 2 ore pe zi.

Adica e evident ca nu castigi nu stiu cat, dar intrebarea mea e daca chiar poti face un venit suplimentar peste jobul tau de baza, din asa ceva? Si daca da, cum functioneaza, unde se gasesc aceste joburi, cum iti vireaza banii, cum functioneaza din punct de vedere legal, adica cum iti platesti impozitele si asa mai departe?

Intreb doar cei care au experimentat astfel de joburi, pentru ca vad peste tot siteuri care iti promit marea si sarea, dar ma gandesc ca sunt niste scamuri cat casa de mari.

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Dupa cum vezi, s-a lamurit toata lumea ca nu sepot face bani din promovari sau vizionari de reclame, fiindca nu strangi nimic, doar stai online ore lungi ca sa aduni cativa dolari care apoi iti sunt luati sub motiv de aministrare de cont, procesare de cont samd.

Se fac in schimb bani foarte buni pentru profesionsistii care lucreza online, cand se inscriu pe site-uri profesionale si dovedesc ca sunt buni adunand feedback care ii promoveaza.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Te poti inscrie pe site-uri profesionale si poti sa-ti pui acolo certificarile si specilaizarile, oferindu-ti serviciile, in ce esti tu expert si calificat:

www.upwork.com
www.freelancer.com

Sunt angajator si platesc foarte multi freelanceri de pe upwork, care lucreaza pentru firma mea. Sunt printre ei si romani, foarte buni si as putea spune ca au venituri intre 1000 si 10.000 euro pe luna. deci s epot afce bani foarte-foarte buni daca esti expert in ceva si poti dovedii ca esti bun cu adevarat.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Joburile alea care se tot promovează sunt mare parte niște tepe, iar din altele nu câștigi nimic serios.

| FreddieM a răspuns (pentru suntserios):

Violetta a dar un raspuns unde a lipit și doua adrese web care ma interesau, dar a șters răspunsurile. Le ai cumva?

| carevaescu a răspuns (pentru FreddieM):

Mai poti incerca si
www.guru.com
www.workhoppers.com
talent.hubstaff.com

| FreddieM a răspuns (pentru carevaescu):

Mersi

| RoCkKiD a răspuns:

Sunt platforme online unde oamenii pot sa se inscrie ca sa ofere diferite servicii..de orice fel. Problema cu ele, si motiul pentru care nu se fac bani e simplu, oricat de ieftin ai fi tu dispus sa faci ceva, probabile un indian care o sa faca mai ieftin. Treaba cu banii e destul de safe pentru ca se vireaza prin platforma si merg pe card doar ca in momentul in care incepi e greu ca e aproape imposibil sa gassti clientii. La fel ca tine cand cauti sa cumperi ceva si te uiti la ce zic alti oameni care au mai cumparat ceva, e la fel si acolo.

Inceputul e nasol ca nu faci rost de nici o comanda pana nu ai potofoliu si ceva reviewuri, apoi o sa trebuiasca sa concurezi cu indienii si dupa ce platesti taxele, care inseamna extra futere sa depui declaratia unica la ANAF, vezi ca nu mai ramai cu nimic.