| Alphahkbg a întrebat:

Imi puteti explica si mie cum e faza cu paypal gen am inceles ca e o chestie gen daca nu ai 18 ani iti poate ingheta toti bani actuali de pe cont :/?

9 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Intreaba pe aiai de la PayPal sau citeste regulamentul lor, asa stii sigur cum sta treaba.Dar despre ce bani este vorba? Pati sa ai cont paypal si sa nu ai ansolut nici un ban acolo la ei.Eu nu am nici un ban in contul paypal, daca cumpar ceva doara nu cumperi cu bani din contul lor.Problema se pune atunci cand vinzi, dupa ce vinzi ceva iti intra banii la ei, dar in contul tau de paypal, in acest caz da poti spune ca ai bani in contul paypal.Dar daca doara esti cumparator nu ai absolut nici o treaba, nu are ce bani sa iti inghete ca nau ce laughing Cupararea prin paypal iti ofera garantia produsului cumparat ori bani back.Eu cumpar numai prin paypal cand o fac online dar bani in contul lor nu am niciodata.Cumpar folosind cardul de la banca mea, cand cumperi ceva intri in contul de paypal, asta daca vanzatoru accepta plata asa, si acolo alegi modalitatea de plata, iar alta modalitate nu ai decat sa pui cardul de la o banca.Deci nu vad ce bani sa inghete. Daca tu iti bagi bani pe acel cont,asta e alta situatie,inseamna ca nu ai cont la banca,dar daca nu ai cum poti baga bani in contul de paypal? Bine tot ce se poate sa mearga,nu am incercat niciodata ca nu a fost cazul, eu am card la banca, cumpar cu paypal doara pentru siguranta, garantat am produsul ori bani inapoi, niciodata cu paypal nu iei teapa, indiferent ce ar fi.Paypal iti garateaza aproximativ 180 de zile banii, deci in astea 180 de zile daca contesti pe cineva la halit in secunda 2 laughing

| Alphahkbg explică (pentru relian):

Imi poti spune mai multe despre retutnarea produlului?

| relian a răspuns (pentru Alphahkbg):

Despre ce anume? Scuze,ce limba vorbesti? English or romanian please laughing.Ok ok am inteles,nu am fost atent,vrei sa stii despre returnarea produsului.
Pai eu ce pot sa iti spun? Poti returna un produs in cazul in care nu esti multumit de el,in sensul ca acel vanzator a descris produsul stiu si eu,o descriere,tu cand ai primit n-a fost deloc asa,in acest caz poti trimite inapoi.
Sau ai primit produsul si este spart,rupt etc,la fel contactezi vanzatorul,spui despre ce este vorba,si daca te intelegi cu el cumva,ori iti returneaza banii,ori iti trimite alt produs.
Daca produsul vandut nu avea descriere,iar vanzatorul spune ca nu accepta return,atunci nu poti returna nimic.

Deci trebuie sa citesti ce spune vanzatorul pe websitele unde vinde ceva,ce reguli sunt acolo,apoi vei stii daca poti returna sau nu.
Cel mai indicat in cazul cand ai cumparat ceva si vrei sa returnezi, vorbeste cu vanzatorul, apoi daca nu rezolvi cu el, contactezi PayPal, asta in cazul in care ai facut plata prin ei, sau ebay ori ce websit ori de pe websitele de pe care ai cumparat.Doara ei pot sa iti spuna cel mai clar daca poti ori nu sa returnezi.
Sunt cum am spus regului, daca ai depasit un nr de zile, cum e cazul paypal, daca a trecut peste 180 de zile de la data tranzactiei, nu se mai baga.
Cum am spus si in alt mesaj si eu cand nu stiam ce sa fac am apelat la ei, am intrebat si imediat mau si ajutat.
Deci depinde de unde cumpari, prin ce faci plata.De exemplu sunt magazine care vand online,unele vor plata cu cardul,altele cu paypal,ori mai stiu eu ce alte websiteuri,in cazul asta daca ai folosit doara cardul,poti sa intrebi acel magazin,ori sitele de pe care ai cumparat,iar pentru returnare sau recuperare de bani vorbesti cu banca prin care ai facut plata.
Tu nu ai dat un exemplu clar sa iti pot spune ce se poate face,ori daca sau cum se poate returna un produs.
Fiecare are regulile lui,nu le incalca nimeni,adica daca tu nu ai cascat bine urechile,gura, ochii laughing nu ai citit regulamentu, regululile alora, la revedere.
Cu alte cuvinte acolo de unde cumperi ceva ai toate informatiile, doara trebuie sa le vezi, sa le citesti.Acum daca nu esti familiarizat cu asa ceva, poate da, ti se pare aiurea, ori nu stii ce si cum.Eu daca vad 1-2 minute stiu si eu un site, imi arati tu uite aici, nu trebuie mai multde hai sa zic 2-3 minute saimi dau seama ce este pe acel site.Am ceva experienta, cumpar online de ceva ani buni, nu regulat, dar cand am nevoie o fac.

| Alphahkbg explică (pentru relian):

Vreau sa cumpar anume:
https://www.gearbest.com/action-cameras/pp_622510.html?wid=1433363
https://www.gearbest.com/......32008.html
https://www.gearbest.com/memory-cards/pp_275274.html?wid=1433363
Stiu camera nu e foarte buna dar la pretul ala chiar e peste asteptari is nou cu aparatele video si vreau sa incep mai usor nu ca turcu cu aparate de 10 milioane+

| relian a răspuns (pentru Alphahkbg):

Ok accepta plata prin PayPal, eu daca ar fi, vorbesc personal, as plati asa cu paypal.Asta pentru ca ai garantat totul,ori produsul,ori bani inapoi,deci toti banii.
De regula chinezii sunt ok,ma refer la astia ce vand pe stfel de wbsiteuri,oamenii aia cu asta se ocupa,nu stau ei sa traga tepe nimanui, accesul pe acele websiteuri sau sa fii bagat in fata, trebuie sa fii cat mai cistit, asta daca stii la ce ma refer.
Adica un vanzator are un punctaj, dat de cumparatori, iar cu cat acel punctaj este mai mare cu atat el este postat pe pagini mai in fata.Cand tu cauti de ex camera video sau orice,ala o sa iti apara primul, inseamna ca e de incredere, ca are punctaj mare.
Deci de ala astfel de oameni poti cumpara si plati si fara paypal, dar ca sa fii tu impacat foloseste paypal daca ai cont la ei.
Chinezii sunt cinstit, romanii intreaba oare iau teapa sau nu, asta datorita ca asa fac ei laughing ori asta se intampla in RO.Sincer RO este undeva la mariginile societatii umane de pe planeta asta, nu stiu daca e printre ultimile dar pe acolo pe undeva.

Ce iti mai pot spune? Este important si de rtinut ca este foarte bine sa comunici cu vanzatorul, sa-l intrebi daca ai ceva nelamuriri, asta inainte sa cumperi.Il poti intreba,asta daca nu-ti apare tie pe pagina,de exemplu mie pe pagina mi-a aparut imediat cat dureaza sa ajunga la mine si ca este free shippingu, probabil daca tu esti in RO iti arata data la care va ajunge la tine si nu stiu de shipping daca este free.

Deci daca nu iti arata data estimativa cand poate ajunge la tine, daca nu vezi pe pagina cat te costa trimisu, adica posta cu ce trimite ala, atunci trimite-i mesaj, este foarte bine sai trimiti mesaj il intrebi cat dureaza si cat costa trimisu.Asa procedezi cu orice website sau vanzator, care nu are afisat pretu de shipping sau timpul estimativ la care pachetu ar ajunge la tine.De ce sa intrebi? Pai toate mesajele alea raman,alea sunt dovada ca ati comunicat si daca se intampla ceva ai acolo dovada.

Ce mai poti intreba este despre produs,daca ai nelamuriri,daca el nu descrie produsul,adica sa zica e nou,sau folosit,intrebi tu,am vazut ca descrie specificatiile produsului,spune ca e nou bla bla.Dar iti spun toate astea asa pe viitor sa stii la ce sa te uit,ce sa intrebi.

Deci daca cunosti sculele alea, daca sunt noi si la pretul ala, intreaba de costu transportului cum este si in cat timp ajunge.
ATENTIE cand cumperi din alta tara decat UE o sa te taxeze aia din RO pachetu ajunge la posta, nu iti vine acasa, te duci si trebuie sa platesti taxe, vama ce se mai plateste.Deci informeaza'te inainte sa cumperi cat te va taxa RO la valoarea aia,sigur iti vor percepe vama si tva sau ce se mai taxeaza acolo.
Am inteles ca sunt ceva praguri,pana la nu stiu ce suma,nu platesti nimic, apoi intre anumite sume platesti doara vama sau nu mai stiu, au aratat pe aici destui, procent din suma produsului.

Legat de vanzator eu zic ca este ok, mai alels ca acepta plata prin paypal, deci este de incredere.Intreaba'l daca ai nelamurir,dar trebuie sai scrii in engleza,dupa ce primesti raspuns stii daca sa cumperi sau nu.
Daca sunt la vanzare si in RO ce caut tu,mergi la magazin,studiaza produsele respective, citeste despre ele, vezi si ce pret au, faci calcul la astea vandute de chinez adaugi si ce taxeaza statu roman, deci faci un pret total, apoi stii de la cine sa cumperi.
Asta e tot.

| Kerre a răspuns:

Da, este adevarat, daca nu ai 18 ani impliniti iti pot ingheta toti bani actuali de pe cont. Deci daca ai mai putin de 18 ani nu iti recomand sa iti creezi un cont de PayPal.

| unvecin a răspuns:

Da, e serioasă treaba cu 18 ani. Și dacă află mai târziu că ai creat contul când nu aveai 18 ani împliniți te afli cu el închis.

Vezi de exemplu: https://hackernoon.com/......f3c13f6cd0

| TeodoraLazz a răspuns:

E cam complicat cu PayPal ul. Unii au probleme cu el, alții nu. Totuși știu multe persoane sub 18 ani care au cont și card atașat la el și nu au avut nicio problema nici cu băgatul, nici cu scosul de bani. Eu am 17 ani și un cont de paypal. Nu am un card atașat la el dar am o sumă de bani încasată de pe internet și nu cred că voi avea vreo problemă să îi scot atâta timp cât folosesc un card cu numele meu. Uneori asta e problema, că numele contului sa fie același cu cel de pe card. Dacă îți faci un card de minori gratuit cum e cel de la BRD nu ar trebui sa ai nicio problema nici cu contul de PayPal happy