Depinde de scop şi durată. În general, moneda la care o bancă oferă cea mai mică dobandă este şi cea mai stabilă. Băncile au o mulţime de angajaţi a căror principale atribuţii sunt să analizeze piaţa valutară, şi să hotărască un sistem de dobânzi bazat pe anticipările date de ei. Pe parcursul timpului, CHF (Francul elveţian) şi dolarul s-au dovedit a fi două monezi stabile; problema cu EURO este sensibilitatea mai mare în raport cu leul, mai ales pe termen scurt şi mediu. Dar din nou, astea sunt opinii neprofesioniste, ai putea să te duci la o bancă şi întrebi la orice ghişeu, trebuie doar să le zici pe cât timp vrei să faci depozitul ca să poată să îţi răspundă.
Sunt multe lucruri in viata pe care insa nu le poti cumpara cu toti banii din lume.(fericirea, sanatatea, bucuria alaturi de cei dragi tie)
Singur hatarasti ce ti se potriveste cel mai bine si acolo merita sa bagi toti banii pentru a-ti vedea visele realizate.
In euro, evident. dar daca schimbi acum banii pe care ii ai (daca ii ai in alta moneda) vei pierde cate ceva...
Momentan in nici una pentru ca toate variaza in ultimul hal... din cauza crizei.
Eu am optat pentru lei... Si spun ca merita... cel putin nu am emotii prea mari cand creste sau scade euro/dolarul
Depinde, acum in euro, dar daca romaina va lua bani de la FMI atunci pentu o perioada scurta leul se va aprecia, deci in perioada aceea e sut buni leii, apoi leul va incepe sa se deprecieze, deci euro vor fi mai buni, nu uita de dolar..., pe termen lung e mai sigur si rentabil euro.
Mai draga (vorba cuiva) nu merita sa economisesti. Daca economisesti in euro sau dolari scad si nu ai folosit nimic. Daca economistesti in lei, eu am card la ING, macar nu te atingi de ei dar mare lucru nu faci. Asa ca daca nu vrei sa ii cheltuiesti pune-i undeva in lei. SUCCES!
Ai spus-o chiar tu: in MONEZI!
Din pacate, nici dolarui, nici euro, nici lei nu exista in monezi (doar subunitatile lor), ca urmare, acestia au si cazut din lista.
Monezile de AUR si ARGINT, adica din metale pretioase, au fost astfel emise ca, valoarea aurului sau argintului continut sa fie egal cu valoarea de cumparare (deci valoareadevarata, nu fictiva). Ulterior, sa nu fie nevoie de carat greutati mari (aurul fiind mai greu de cat plumbul, la volum), s-au emis bancnotele, care au reprezentat tiparit valoarea aurului, iar in era noastra computerizata "banii" circula prin cifre aparute pe ecranul calculatorului. Iar cand este pauza de curent, banii dispar si... iata criza! ((( )))
Ca urmare: investeste in monede vechi de aur si argint, fiindca la valoarea lor se mai adauga si valoarea numismatica, care este "ceva" mai mare decat % de dobanda primita de la banci si nu scade deloc pe timp de criza economica!
anonim_4396 întreabă:
andreiscripcaru întreabă: