| claudiufratila a întrebat:

In ce moneda sa fac imprumutul la banca? Cum e mai rentabil?

12 răspunsuri:
| galileo a răspuns:

Ceau. Cel mai bine este sa faci un imprumut in moneda nationala. In valuta exista riscul aprecierii acesteia fata de moneda nationala, si vei avea mai mult de platit.winking.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cred ca logic si rentabil e sa faci credit in moneda in care ai venitul. daca tu castigi lei, atunci creditul cel mai bun e in lei.

| kufu a răspuns:

Parerea mea ca tot in Euro. Chiar daca ajunge la 4.7, tot e mai rentabil decat un credit in lei. Fa calcule...

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Logic, in lei, dar eu personal prefer in euro. Cred ca e mai avantajos.

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde de termen, la ce folosesti banii si unde...
Sunt unele cazuri cand un imprumut este pierdere curata.
Fa-ti socotelile, pe intregul termen de rambursare: cat trebuie sa rambursezi inapoi in total, ce valoare va avea in ce investesti la sfarsitul achitarii tuturor ratelor de imprumut etc. Daca si dupa acea consideri rentabil impumutul, atunci poti sa-ti iei imprumut. Indiferent in ce moneda ai calculat.

cristian
| cristian a răspuns:

In moneda tarii in care locuiesti si in care primesti salariul.

| MihaiA a răspuns:

Pentru cei care au raspuns euro...
Daca azi euro e 4.3 ( sa zicem, nu m-am uitat ) si fac imprumut de 2000 de euro, inseamna 8600.
Incepand de maine, eu trebuie sa platesc bancii bani inapoi nu? Daca euro o sa fie maine 4.7 x 2000 E = 9.400 nu? Din start, am iesit pe minus, adica am luat 8000 si trebuie sa returnez 9.400 + dobanda aferenta. Unde e avantajul?
Ia in lei, dobanzile poate sunt mai mari, insa mergi la sigur, nu la risc. Nu ti-ar fi dat ei dobanzi mai mici sau conditii de rambursare mai bune daca ar fi fost mai avantajos pentru tine ca si client sa iei in euro imprumutul.

| white_2190 a răspuns:

LEI cu siguranta big grin

| Bibi_1569 a răspuns:

In euro ca, creste!

| kufu a răspuns:

REPLICA: Chiar daca ajunge EURO la 4.7 tot iesi mai bine decat e dobanda acum la RON. Faceti calcule. Si apoi... daca o sa creasca EURO, nu va ganditi ca o sa creasca dobanda si la creditele in RON? Eu am facut multe astfel de calcule si toate au iesit mai bine in EURO. Poate nu cu mult, dar mai bine.

| andrei_5514 a răspuns:

Daca ai sti ca euro nu ar avea crestere, ar fi ok euro (eventual franci elvetieni). insa cum nu stii, poti sa te risti si sa faci in euro (poate iesi bine, poate nu), sau daca esti mai conservator, fa in RON.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
În lei.
În valută la ora actuală este prăpăd!
Pa, pa.