in special in constructii. domeniile care "stau in picioare" in ciuda crizei sunt serviciile si comertul en detail.
Cred ca majoritatea sectoarelor sunt atinse de criza financiara, pentru ca inevitabil exista macar o legatura intre ele. Banii sunt la mare cautare. Toti sunt disperati sa faca incasari, sa aiba rulaj de bani in conturi...insa nimeni nu se inghesuie sa plateasca.
Incercati si in cel automobilistic!
sotul meu lucra la o reprezentanta auto...pana cand au inceput sa scada...:intai 10% din salariu apoi 15% apoi au facut salariul minim pe economie si le-a scos bonurile de masa.
asa ca n-am avut de ales si...in urma unui consiliu de familie :-)) am hotarat ca trebuie sa gaseasca altceva de munca ca...de! avem rate de platit si copil de ingrijit...pe noi...na! ...ne mai lasam!
si a gasit: sofer pe maxi-taxi
nu e ce si-a dorit, dar cel putin are un salariu mai maricel.
sanatate...ca-i mai buna decat toate!
Din cat estiu eu, conform statisticilor, efectele crizei se simt in imobiliare, industria producatoare de autoturisme, constructii.
Dar, daca intrebarea s-a referit doar la Romania, deocamdata nu putem vorbi despre efectele crizei la noi. E doar inceputul, efectele se vor vedea mai incolo, deoarece eu am inteles ca adevarata criza o vom simti la noi in a 2 a jumatate a lui 2009 si in 2010.
Cum, nu prea stiu. Oricum, datorita efectului de domino din economie, in final criza se va simti in toate domeniile.
In industrie se simte cel mai tare. Este adevarat ca Romania nu prea are asa ceva, dar oricum este Dacia, Sidex etc. unde se fac disponibilizari masive de personal.
sorin8256 întreabă: