| ee a întrebat:

In prezent am 2 depozite la Patria bank in jur de 1500 euro si din 27 01 2018 s-au modificat comisioanele apărând un comision de administrare lunară de cont în lei şi valută.

Mai exact mi s-a comunicat la termenul de depozit din 21 06 2018 că plătesc 3 lei pe lună pentru că am 1 depozit în lei şi 3 lei pe lună pentru că am 1 depozit în euro!

Nu sunt de acord cu aceste comisioane si as dori sa am posibilitatea de a scoate banii deci de a accepta sau nu aceste comisioane!

Aceste comisioane le apreciez ca furt sau inselaciune.

Daca accept aceste comisioane nu va dura mult si vor mari comisioanele la 5 lei sau vor introduce si alte comisioane fara ca eu sa am posibilitatea sa le accept sau nu!

Ce pot face pentru a-mi putea scoate banii fara a plati comisioanele cerute de banca la desfiintarea depozitelor in afara termenului? Deci de a avea posibilitatea de a alege sa accept sau nu comisioanele noi introduse?

Răspuns Câştigător
| Quassaar a răspuns:

Deci oricum ai face trebuie să plătești. ☺️ Pune in balanța daca dobânda pe 2019 este mai mare decât comisionul, atunci așteaptă până la finalul anului. Dacă nu ai profit, atunci retrage banii și îi pui la alta bancă (nu facem reclama altora☺️). Eu am avut la CEC 10 mii de lei cu dobândă 0.5% pe an iar când i-am scos am platit 50 lei comision de retragere, adică dobânda=comisionul de retragere. Sunt niste hoți peste tot.

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil tu traiesti pe alta planeta, daca nu esti de acord sa platesti niste comisioane de servicii ale bancii.
Din pacate, astea sunt regulile impuse de banci, peste tot in lume.
Nu-ti place sau nu-ti convine, inchide-ti contul si tine-ti banii la ciorap, pentru ca toate bancile au aceste comisioane, perfect legale si normale.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Scoate-i si cumpara aur. Nu spune absolut nimanui, tine aurul frumos la ciorap undeva. Scoate inainte de termin. Nu ai posibilitatea sa nu accepti mizeriile astea introduse de ei "on-the-go" dar ai putea sa ii ameninti un pic cu opc-ul, dupa ce citesti cu atentie ce ai semnat. In principiu cred ca poti sa reziliezi daca nu esti de acord cu schimbarea termenilor si conditiilor fara sa te penalizeze.

| ee explică (pentru GabiDumitrescu):

Au schimbat termenii si conditile fara sa imi zica si m-au pus sa semnez!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru ee):

Ti-au pus pistolul la cap? Trebuia sa refuzi. Posibil sa fie ceva clauze abuzive pe acolo. Ai putea intreba macar la OPC.

| Nastia a răspuns:

Situatia este foarte clara: banca asta ia comisioane aiurea. Te muti la ING si nu ai nicio taxa lunara. Bafta!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sunt banci care n-au comisioane daca vrei doar sa tii banii.Ma refer la comision de intretinere a contului.Dar nici dobanda nu-ti dau.

| Lucian4 a răspuns:

Ai spus ca banca ti-a zis de depozit dn 21 august anul trecut, trebuia sa te decizi de atunci!
Deja tu ai acceptat din ianuarie nefacand nimic cu contul tau desi stiai.
Faptul ca scoti acu bani nu inseamna pentru banca ca tu accepti sau nu, comisioanele!
Pt viitor ai posibilitatea sa te decizi daca accepti sau nu, pentru ca iti da un termen precum intre 21 august si 27 ianuarie anul asta.

| ee explică (pentru Lucian4):

Ai inteles gresit, acum in iunie am aflat ca au modificat comisioanele nici o informare, nimic

| Lucian4 a răspuns (pentru ee):

Aa scuze. am vazut data gresita. stai pana la scadenta 2019 si apoi te muti inchizand contul

| Quassaar a răspuns:

Ori accepți comisionul de administrare, ori îți retragi depozitul. Citește contractul și vezi dacă banca își rezervă dreptul de a modifica comisionul. Mai mult că sigur contractul este în favoarea băncii. Cred că toate băncile iau comisioane de administrare, din asta au profit. Închiderea unui cont generează automat comision de închidere. Deci oricum o dai trebuie să plătești într-o formă sau alta. Nici o bancă nu face munca de caritate, nu ți se par normale comisioanele? Acum depinde de la banca la banca de procentaj.

| ee explică (pentru Quassaar):

Nu am nici uun contract doar certificatul de depozit, si daca imi retrag depozitele cu scadenta 2019 pierd si dobanda si sunt si comisioane foarte mari de a scoate banii!

| NLS a răspuns (pentru Quassaar):

Si eu am fost furat de CEC Bank in stil mare.
Dar peste tot e la fel.
In cativa ani, cine pune bani la banca, va avea de platit dobanda, nu de primit.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Quassaar):

Iti dai seama ca la euro are dobinda de 0. 000000001%...

| Quassaar a răspuns (pentru ee):

Deci oricum ai face trebuie să plătești. ☺️ Pune in balanța daca dobânda pe 2019 este mai mare decât comisionul, atunci așteaptă până la finalul anului. Dacă nu ai profit, atunci retrage banii și îi pui la alta bancă (nu facem reclama altora☺️). Eu am avut la CEC 10 mii de lei cu dobândă 0.5% pe an iar când i-am scos am platit 50 lei comision de retragere, adică dobânda=comisionul de retragere. Sunt niste hoți peste tot.