| Amy382010 a întrebat:

Încă o întrebare scurtă, eu sunt în clasa a 10a pe la sfârșit și am 17 ani, ei bine o fată mi-a făcut o propunere de nerefuzat:

Mi-a spus că dacă merg cu ea în Franța să am grija de baiatul ei de 2 ani pentru ca ea să se ducă la muncă, o să imi facă majoratul, imi da 2000 de lei pe lună, imi cumpără haine și tot ce imi mai trebuie din bani ei. Doar ca problema este ca baiatul ei nu prea stă cu nimeni în afară de mama lui și tatăl lui. Și începe să plângă rău după ei. Plus ca ea încă îi dă la țâța. Eu am mai avut grijă de niște copii când eram mai mică și aveam vreo 11-12 ani și copiii aveau: fata 5 ani și baiatul 2 sau 3 ani, și copii ăia erau rai ca ma băteau și bunica lor imi dădea 100 de lei pe 3 luni dar mereu au spus că am avut grijă bună de ei. Faza e ca eu nu trebuia să îl schimb pe băiat. Dar în cazul ăsta ar trebui să îl schimb. Ei bine nu stiu ce să spun căci părinți mei și cam toată lumea imi spune că să fac ce cred eu și dacă stiu ca pot avea grijă de copil bine să ma duc. Ei au condiți și eu o să am cameră mea acolo în Franța.(PS: trebuie să ma las de școală ca să ma duc în Franța să fiu bonă și a zis ca când se mută în România imi face cameră în casa ei)

Ce ar trebui să fac și să îi spun fetei?

10 răspunsuri:
| dimitrieleo a răspuns:

Eu zic să faci școală în continuare, pentru că indiferent de câți bani îți dă, școala e mult mai importantă. Părerea mea.

| Kufu95 a răspuns:

Știi că e de încredere această fată?

| gabicoo a răspuns:

Pare dubioasă toată treaba asta.

| mihai69 a răspuns:

Pentru 400 € pe lună să te lași de școală ca să stergi la kur un țânc alintat?!?
Poate dacă mai pune un zero la coada sumei...
Altfel nu merită!

| wildthing a răspuns:

Daca nu iti termini studiile, la acest nivel vei ramane toata viata. Asta iti doresti? Sa stergi lumea la c0or toata viata?

| Ade4ever2389 a răspuns:

Buna. Desi la prima vedere pare o idee buna, mai bine sa stai in banca ta. Nu poti avea incredere, poate are vreun plan sa te faca sa te lasi de scoala ca sa faca ea ceva. Daca era pe vara mai ziceai, insa nu e ok sa te lasi de liceu pentru treburi de genul. Ai tai ce au zis legat de asta?

| bogdan4cognkac a răspuns:

Părerea mea este sa continui studiile, chiar de simți ca nu te vor ajuta, însă ești încă la adolescenta și vei avea toată viata înainte sa lucrezi și sa câștigi bani, școală ar trebui sa fie principala ocupație a ta. Prin faptul ca ți au zis ca cu trecerea timpului îți vor face și o camera, reiese ca vor sa ai grija de acel copil pe o perioada destul de lunga și nu cred ca îți vor mari "salariul" ajungând astfel doar sa stagnezi pe loc fără sa evoluezi în viața.

Bula
| Bula a răspuns:

Este o propunere DE REFUZAT.
2000 lei sunt 400 euro )si in Franta), cu care nu-ti poti cumpara mare lucru.
Insa, pentru acei bani:
- Iti intrerupi scoala si va trebui sa continui la seral, 13 clase (pana la BAC)
- Va trebui sa le stai la dispozitie intreaga zi, adica 3 schimburi, cu raspundere mare!
- Daca copilul pateste ceva, atunci TU vei fi de vina!

Practic, vei primii lunar mai putin de 80 euro.

| LisaJulie a răspuns:

Nu mai bine aștepți pana termini liceul și apoi te mai gândești?

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

E mai degraba o propunere indecenta! Nu intru in detalii.

Termina-ti scoala, doar asa poti avea un viitor.
Fara 12 clase si fara BAC, nu vei gasi de munca. Vei fi la mila unora.
Cel mai grav e ca parintii nu ti-au spus lucrurile astea si te lasa de capul tau.