| pentasa a întrebat:

Infiintarea PFA online + cod CAEN

Hello,

Mentionez ca nu stiu perfect romana astfel poate vor fii niste greseli.

Trebuie sa infiintez un PFA pana ianuarie. (nu vreau srl). E obligatoriu pentru ca activitatea mea are caracter de continuitate. Venituri din 2020 au fost declarate ca persoana fizica simpla.
Am gasit 4 firme care ajuta sa infiintez un PFA 100% online.
firmeon,dianex,approd, aprobat - ati avut ceva experienta cu aceste?
Care e cel mai bun? Daca am inteles bine eu pot fii oriunde, nu e o problema...Eu sunt in judetul Mures si cel mai bine va fi daca ei completeaza documentele necesare...

Am o alta intrebare despre coduri CAEN.
Cod CAEN 7311(Activități ale agențiilor de publicitate)
Cod CAEN 6311 (Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe)
Cod CAEN (6312 Activitati ale portalurilor web)

Nu stiu care va fi cel mai bine pentru mine. Poate 7311 nu e ok pentru ca trebuie o diploma specializata?
Am diploma de liceu matematica-informatica...Si pentru asta cred ca 6311 e cel mai potrivit pentru mine, nu?
Venitul e din diferite programi de afiliere din strainatate...
Am citit ca cineva a facut PFA cu cod CAEN 6311 si el are venit din programi de afiliere...

Daca am inteles bine daca activitatea se desfasoara la terti atunci nu mai trebuie acordul vecinilor...
Eu vreau sa muncesc din oriunde(camera de hotel, airbnb etc) pentru ca trebuie numai un laptop sau telefon de mobil.

Daca am inteles bine in cazul meu urmatoarele documente sunt necesare:
- copie C.I.
- copie C.I. mamei mele (pentru ca ea este proprietarul)
- Copie acte proprietate imobil (extras de carte funciară e bine?)
- contract de comodat intre PFA si mama
- copie diploma de liceu matematica-informatica

Asta e corect?

Multumesc anticipat pentru raspunsiri,

1 răspuns:
Bula
| Bula a răspuns:

Dupa parerea mea, ar fi mai bine sa infiintezi un SRL (este o entitate mai serioasa in fata clientilorwinking ).
Daca ai SRL si conduci contabilitate, atunci poti scadea o gramada de cheltuieli din venitul realizat (inclusiv chirie si cheltuieli pentru sediu, deplasari, diurne, consumabile, aparatura etc.), inclusiv cele facute pentru infiintarea firmei si dotarea ei. De asemenea, tu poti fi angajatul firmei, sa iei salar, sa ai asigurare de sanatate si de pensie, toate scazute din venitul realizat.
In final vei plati doar impozit de profit si de dividende.
Discuta aceste laturi si cu un contabil si gandeste-te, daca nu ar fi mai rentabil pentru tine!