| Furnicuta000 a întrebat:

Intrebare serioasa, astept raspuns serios. De ce anaf ul nu se sesizeaza cand vad rromii ca isi construiesc palate fara sa aiba vreun ban in cont dar se sesizeaza cand cineva face cateva sute de lei pe net sau cand o afacere mica are anumite neconcordante in venit?

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Daca nu au bani in cont cum crezi tu ca ii poate verfica ANAF-ul?

| RAY a răspuns:

Țigani și romani sunt același nație, romanul face ce face și țiganul., nu sunt diferențe

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

ANAF lucreaza doar cu hartii. Te depisteaza daca achiti pe numele tau, sau mai ales pe firma (persoana juridica), facturi foarte mari, mai ales la utilitati (gaz, apa, curent), desi nu declari nici o activitate, nici un venit care sa le acopere.
Rromii, sau orice alti cetateni care isi construiesc "palate", nu prea lasa indicii pe care sa le vada ANAF. Isi cumpara materiale cu bonuri fiscale simple, pe pf, fara CNP, fara nimic. Platesc meseriasi la negru, care nu le elibereaza facturi pentru acele lucrari de constructii. Multe palate nici macar nu au autorizatii de constructie, proiect si racordari legale la utilitati. Ele nu exista pentru ANAF. Banii acelor oameni sunt in format fizic, nu ii baga in conturi, nu stiu autoritatile de ei.
Angajatii de la ANAF pot observa cand incasezi banii de pe net, daca nu ii declari nicaieri, si nu platesti impozit pe ei. Daca iti faci un PFA, nu mai au treaba cu tine, iti dau de platit impozit pe ei sau o taxa minima anuala.
Daca ai un SRL, esti in vizorul ANAF cu tot ce misti. Atunci intri inclusiv la o monitorizare a cheltuielilor vs venituri declarate ("batute in casa"). Daca bagi pe cheltuieli mult combustibil, multa materie prima, dar incasari mici si oameni angajati cu jumatate de norma, te trezesti cu controale.

| Drimmero a răspuns:

Pentru ca coruptie, majoritatea rromilor cu palate sunt asistati social care reprezinta o nisa politica, in mare parte finantati de psd, daca te-ai duce in localitatile mai sarace din tara ai vedea 3 lucruri esentiale care sar in evidenta: panou cu psd, palate tiganesti si biserici, nimic nu e intamplator, e mai usor sa-l arzi pe omul de rand sau pe o batranica care vinde leustean decat sa spargi bariera smecherilor. E Romania, e paradis fiscal la propriu aici, nimeni nu respecta nimic.

| RxTx a răspuns (pentru Drimmero):

Lasă că intră Schengen în ei

| oglindasultanului a răspuns:

Pentru ca rromi aia platesc statului romanesc de asta nu au, si probabil nu se poate stii pe unde muncesc. Faza cu legea asta, e ca daca tu nu vrei sa inregistrezi actele, ei nu pot stii ce faci tu unde si cum, din atatea milioane de oameni nu supravegheaza special viata ta cum iti desfasori activitatile, spatiul virtual da se poate "spiona" asa.

| RxTx a răspuns:

Ba să știi că eu am auzit de la 2 persoane că au depus 10000 lei la banca și brusc li-s-a blocat contul și au fost chemați până la fisc să dea declarație de unde au avut banii.

DAR EXPLICĂMI SI MIE CEI CE AU FURAT CU CARITASUL cu insula Belina cu asfaltări milioane de euro
De ce fac pușcărie așa la mișto 2 ani apoi sunt lăsați liberi fara sa le mai ia nimeni milioanele de euro înapoi

Sau asta cu un pic de pușcărie este așa că să aibă acte la banii respectivi în fel de chitara că le-a lăsat banii de finitiv și nimeni niciodată nu o sa îi poată cere înapoi!

Dar un om care nu da factura că a reparat 3 calculatoare a instalat Win piratat și a primit doar pentru unul dintre ele 60 lei face pușcărie cu execuție 7 ani.

| RxTx a răspuns (pentru RxTx):

Mi-am adus aminte de FNI
Fondul național de investiții
DORMIȚI LINIȘTIȚI AVEM NOI GRIJĂ DE BANII DVS!

| mi25 a răspuns (pentru RxTx):

Prostia se plateste! Eu nu am pus nici macar un leu la Caritas, deoarece se vedea ca este o prostie si o inselatorie. Am demonstrat - matematic, contabiliceste si economic - ca asemenea lucru este imposibil sa functioneze.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa e, ar trebui sa-i ia la intrebari si sa plateasca taxe pe banii respectivi.

| gabriel2004o a răspuns:

Pai ăștia lasă "palatele" neterminate sa nu plătească taxe sau sa sara în ochiii cuiva

| cruceLaGatDunhillLaBot a răspuns:

Ca traim in Romania rolling on the floor)))))))))))) dracii astia sunt mai privilegiati ca noi

| vilaflorin a răspuns:

Deoarece ANAF ul crede ca ai făcut tu o Nebunie acolo și mna
Țiganii sunt țigani, aia nu umbla cu bani in conturi decât Cash laughing)