| Vioreanu_Cristina_1958 a întrebat:

Întrebarea mea este: cum sunt angajați acești oameni, din mana cărora, mănânci? Sunt angajați cu acte în regulă? Și, mai IMPORTANT, au analizele la zi, sau, macar, când s-au angajat? Primesc și ei de mâncare, k să nu se înfigă în mâncarea mea,?

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Da, in principiu sunt anagajti cu carte de munca si cu analize medicale la zi (platite de compania care-i angajeaza), ca nu-si permit sa aiba controale inopinante de la Protectia consumatorului sau Sanepid, ca le poate inchide punctul de lucru.
Cu asa ceva nu se joaca nimeni, ca nu risca sa-si piarda afacerea, angajand personal la negru, sau fara analize medicale.

| Violleta2022 a răspuns:

Mancarea personalului angajat (bucatari si ospatari) se gateste tot in acelasi punct de lucru si se serveste angajatilor, fiind tot pe cheltuiala patronului.

| anonimg a răspuns:

Dar crezi că cântărește cineva pizza, covrigul sau alte produse de patiserie ca să vezi dacă se respectă gramajul? Prețul e fix, restul cum s-o nimeri.
Important este să ne purtăm respectuos cu toată lumea, că oricum primim tot ceea ce ni se dă, și nu altceva.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca la orice alta afacere. Unii lucreaza legal, cu analize la zi si cu respectarea tuturor normelor... altii mai la negru.

| StoicAnalysis a răspuns:

In mod normal in restaurant cand comanzi ceva, bucatarii au un retetar dupa care se iau si nu iti pot lua efectiv din mancare, pentru ca ei isi fac mancare si pentru ei. Si daca sunt angajati cu acte in regula, au analizele facute, si frecvent. Daca sunt la negru, aia e, o joaca la noroc. Oricum sunt constienti ca daca un consumator pateste ceva de la mancarea lor, ei vor fi inchisi de sanepid ( DSPJ ). Si nu isi permit asta, asa ca ei se asigura ca totul merge ca la carte.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Probabil ești un copil sau suferi de o boală compulsiv maniacală. Astfel de întrebări le puneai în anii '90, ani de junglă în România.
În prezent nici un angajator nu își permite în domeniul alimentar să angajeze personal fără acte medicale la zi, iar analizele medicale se fac la 6 luni.
Referitor la norma de hrană a unui angajat, există posibilitatea de a veni de acasă sau să cumpere din magazinul unde lucrează.
Restul sunt copilării ceea ce întrebi!

Întrebări similare