Poti vinde in mod legal doar daca ai o firma cu acest obiect de activitate sau autorizatie de comerciant.
Nu am!
Atunci nu poti vinde in mod legal. Daca te prind poti fi acuzat de doua infractiuni: exercitarea comertului fara autorizatie si evaziune fiscala, ultima se pedepseste destul de grav.
Sunt copil!
Si nu poti spune cati ani ai?
9
Tu nu o sa patesti nimic, ai sub 14 ani. O sa fie trasi la raspundere parintii, pe motiv ca nu te-au supravegheat sau ca ei ti-au spus sa vinzi.
Nu eu doresc
Atunci roaga un parinte sa se autorizeze ca persoana fizica si o sa lucrezi tu in locul lui.
Dc?
Fiindca altfel este ilegal, ti-am mai explicat. Vorbeste si cu parintii tai, la 9 ani esti prea mic sa intelegi.
In primul rand,iti trebuie sa ai o firma(cel mai usor si mai rentabil,ar fi un PFA,sau IF,daca vrei ca cineva din familie sa te ajute).
O alta autorizatie,iti trebuie de la Primarie, pentru locul unde vinzi.
Apoi de la Finante, trebuie sa-ti inregistrezi casa de marcat.
Apoi iti trebuie o autorizatie, de la Directia de Sanatate Publica, deoarece vinzi un produs alimentar.
In fata casei.
Chiar daca se vinde in fata casei, pe terenul parintilor tai(tu fiind copil), tot trebuie autorizatie de functionare de la Primarie.
Tu fiind minor, nu poti infiinta o firma juridica, deci nu poti vinde nimic.
Pentru trecatri?
Pentru orice vinzi "trecatorilor", trebuie sa ai firma infiintata/inregistrata, pentru a plati impozit pe profit, trebuie sa ai certificat de garantie pentru marfa comercializata.
Buna, tot ce poate fi posibil, ca doar este posibil sa te ia la intrebari cei d ela protectia consumatorului, si nu cred ca vei vrea sa ai de aface cu ei, plus ca te ia si sanipidul. Daca vinzi la pahare, sau la sticla, te iau la intrebari sa vada din ce si cum ai facut sucul, iti duce limonada la testare. Caci poate tu vrei sa vinzi limonada curata, dar altii poate fac ca si tine si poate pune droguri.
Din pacate da... daca stai la tara poate poti sa scapi daca chemi oamenii la tine pe proprietate... in rest nu ai sanse.
andreiscripcaru întreabă: