| numesiprenume0 a întrebat:

Leul se depreciază față de euro... in viitor euro cred că o să depășească 4, 99. Voi ce părere aveți? Aș dori pornind de la aceasta idee sa deschid un depozit in valuta și să pun deoparte 500 lei(echivalent in euro, prin schimb valutar). Merita? Reușesc astfel sa fac vreo economie?
Aveți și alte idei de a economisii? Ofer funda!

4 răspunsuri:
| dinaprilie a răspuns:

Cred ca dobanzile la euro tind spre zero. Cumpara obligatiuni sau vezi ce instrumente are CECul ceva conex obligatiunilor.

| GabiDumitrescu a răspuns:

O timpenie mai mare decat depozitele in acest moment nu poti sa faci. A, mint, poti - poti cumpara certificate de alea de stat. In alta ordine de idei, am luat Shiba INU acum vreo 3-4 luni de vreo 150 de dolari. Acum valoreaza vreo 400, dar nu ma grabesc sa vind. In aproximativ doi ani nu ar fi deloc surprinzator sa valoreze de cel putin 20 de ori pe-atit. Mai bine cumperi aur sau argint, desi nici acolo nu ai flexibilitate. De 500 de lei mai bine imparti in 3-4 parti egale si cumperi cate o criptomoneda, ceva ce iti face tie cu ochiul. Daca ai Revolut, de exemplu, nu o sa ai comisioane de intretinere, doar ca iti iau 2.5% la retragere. Exemplu, am luat OMG de 610 RON, am vindut vreo 3 luni mai tirziu cu aproximativ 770, am platit vreo 19 RON comision, am ramas cu 750. Procentual, e un cistig de vreo 20%. Bine, buba e ca am avut nevoie de bani. Daca mai asteptam vreo 2 zile, vindeam cu vreo 1100 RON sau mai bine...

| Feitan a răspuns:

Recomand sa iti deschizi 2 conturi cu scopuri diferite. Un cont de economi (orice banca are aceasta optiune ), avantajul este ca primesti o dobanda (irelevanta din punctul meu de vedere) si ca ai acces imediat la ei + in caz ca iti fura cineva cardul nu o sa poata accesa banii din contul de economi. Un alt cont de investitii (S&P 500, sau TOP 10 companii din Romania ), care in medie da un randament de 5-20%/AN ceea ce acopera inflatia (nu pierzi bani mai pe scurt) ba chiar iti pui banii sa munceasca pentru tine. Investitiile se fac cel mai bine in Crize, Pandemii etc, trist dar asta e adevarul.

| outsidethebox a răspuns:

Iti sugerez urmatoarea optiune: crypto, insa NU bitcoin si sau alte proiecte blockchain ci asa zisele monede "TETHER", care se dorec a fi o reprezentare digitala a unei monede fizice, gen USD si USDT sau TUSD.
Deci, pasul unu ar fi sa iti deschizi cont la un exchange, sa iti validezi datele de identificare si sa depui valuta in contul tau deschis la ei.
In pasul al doilea, schimbi / tranzactionezi valuta in moneda tether care va ramane tot in contul tau.
PASUL 3 - FACI DEPOZIT in moneda tether, ideal, in acelasi exchange. Rata dobanzii variaza de la exchange la exchange cat si in functie de durata depozitului, oricum, anual, ai primi cel putin 5%!

Deoarece moneda este de tip "Tether", nu risti sa pierzi decat daca se devalorizeaza in decursul timpului, valuta convertita, INSA nici nu tei vei "imbogati accidental" deoarece valoarea in timp va fi (cat mai apropiata) de valuta folosita!

Este cea mai simpla si sigura metoda de a deschide depozite (in crypto) si de si primi ceva bani la final!

Daca vrei detalii suplimentare asupra exchange-urilor, deschideri de cont, contacteaza-ma, insa tot ce am scris mai sus NU este si nu trebuie considerata consultanta fiscala, vorbesc din experienta insa nu am competente recunoscute prin licente.

Succes!