| Seba4dormeo a întrebat:

M-a oprit poliția deoarece am dezlipit un abțibild de pe un stâlp. Au spus ca amenda este între 500-1000 de lei. Mi-au luat adresa și numele dar nu mi-au dat o amendă fizică. Va veni la domiciliu sau este doar o avertizare? (sunt minor)

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Amenda vine direct la domiciliu!

| ZyRRe a răspuns:

Parerea mea e ca au vrut doar sa te sperie. Data viitoare fii totusi mai atent si lasa prostiile

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Politia nu are voie sa dea amenzi pentru asa ceva. In legile nationale si locale a administratiei locale a oraselor este interzis cu desavarsire de lipire pe stalpi de orice fel, in statii de autobus si gari, etc. tot felul de colante sau hartii cu anunturi - cei care sunt prinsi lipind asa ceva Politia le poate da amenda pentru lipire si afisare de inscriptii, reclame, etc. in spatii publice cum ar fi stalpi de iluminat public, stalpi de tensiune, refugii statii de autobus si gari, inclusiv se da amenda pentru lipire de diferite colante pe zidurile oricarui fel de cladiri. Doar firmele autorizate si care platesc taxa la primarie pentru asta pot lipi doar in spatii special amenajate pe strazi pe anumite afisiere de tip plancarda, pot lipi anumite tipuri de afise de reclama de gen partide politice - alegatori si canditati sau reclama la un brand de produs.

| Seba4dormeo explică (pentru REMiXPaLTaLK):

Pe abtibild scria "pericol de electrocutare". E grav asa-i?

| REMiXPaLTaLK a răspuns (pentru Seba4dormeo):

Nu ai voie sa deslipeste astfel de colante cu mesaje de gen PERICOL DE ELECTROCUTARE - aceste colante sunt puse special pe zone de risc si nu sunt puse de aiurea - ele pot fi pe anumite cofrete sau statii electrice sau provizoriul se lipeste asa ceva de un cablu care esta cazut la pamant ca sa faca avertizare - colante de care spui se lipesc doar pe stalpi melalici care tin doar de retele electrice de distributie care sunt a firmelor de profil gen ELECTRICA - daca ce ai deslipit tu era pe un stalp public dar stalpul era din beton nu iti fa griji ca nu patesti nimic de la Politie - pe stalpi de beton nu are voie nimeni sa lipesca nici un fel de colant - pe stalpi de metal se lipeste asa ceva fiindca poti fii electrocutat cand ploua afara si zona-atmosfera-aerul este incarcata electrostatic - de aceea se pun doar pe stalpi metalici - in rest ti-am scris mai sus ce are voie si ce nu sa faca alde Garcea astia de la nino nino Politia calare made in RO.

| Blueeyy a răspuns:

Din moment ce esti minor si nu ti-au chemat parintii si/sau nu te-au dus la sectie inseamna ca ai scapat.

Majoritatea politistilor nu se chinuie cu minori.

| Dav1d2203 a răspuns:

Ce fel de abțibild?

| Seba4dormeo explică (pentru Dav1d2203):

Pericol de electrocutare

| Seba4dormeo explică (pentru Dav1d2203):

Pericol electrocutare