anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ma confrunt cu o problema si sper sa primesc raspunsuri pe subiect (teorii cunosc si eu): sunt angajat cu jumatate de norma la o societate comerciala si am constatat ca nu sunt asigurat medical. De unde pot incepe "sapaturile"? E mai "safe" sa vorbesc cu conducerea prima data sau sa o iau pe proprie raspundere prin institutii (cnas, casa de pensii, itm etc.)?

Răspuns Apreciat de Editori
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Din pacate nu prea ai multe de facut. Ori ii spui patronului ca ai nevoie de asigurare medicala pentru un control de rutina si il rogi sa-ti elibereze o adeverinta necesara la medicul de familie, ori o iei pe calea legii. In prima situatie il vei obliga sa faca fals in acte sau sa-ti plateasca asigurarile. In ambele cazuri ar trebui sa-si dea seama ca tu stii ca nu ti-a platit CASS-ul. In a doua situatie trebuie sa te adresezi instantei de judecata. Conflictele de munca: https://legeaz.net/......r-de-munca
Ce trebuie sa retii ca n-au voie sa dea termene mai mari de 15 zile si ca nu platesti taxa de timbru si taxa judiciara.

1 răspuns:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa n-o lasi balta (mi-ai pus intrebari pe privat). Eu am facut cele legale cu un patron si am castigat. Mai mult, l-am bagat in faliment. Era un patron al unei firme de paza. Angajatii n-au avut de pierdut nimic pentru ca posturile au fost preluate de alta firma. Este vorba de viata ta si nimeni nu are dreptul sa se joace cu ea. Daca vei lasa asa (pentru ca el nu ti-a platit nimic: somaj, CAS, etc) vei ajunge la pensie si vei constata ca poti muri de foame ca n-ai pensie.