| popavlad3 a întrebat:

Ma intreb demult. De ce s-a intamplat ca in viata asta sa platesti pentru tot ce cumperi? Adica pentru alimente, obiecte, etc. Totul trebuie platit si o guma de mestecat. In toata lumea e asa. Dar de ce s-a intamplat sa fie asa? Se putea intampla sa fie gratis totul, deci ar fi fost foarte tare daca era asa. Din pacate s-a intamplat sa platesti pentru tot ce cumperi...Mie intr-un fel nu-mi convine asta

9 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Este foarte simplu: platesti ce cumperi fiindca ai nevoie, deoarece tu nu produci tot de ce ai nevoie.

| RAY a răspuns:

Poți merge la vânătoare in sălbăticie si stai in peștera

| sierra1 a răspuns:

"De ce s-a intamplat ca in viata asta sa platesti pentru tot ce cumperi?"

din moment ce CUMPERI (termenul tău!), plătești.
Ce ai prefera, troc și intoarcere cu câteva mii de ani in urmă? Caz in care ai rămăne fără guma aia de mestecat despre care faci vorbire

| johnnny123 a răspuns (pentru sierra1):

Nici trocul nu i-ar plăcea, pentru că atunci ar trebui să producă și el ceva pentru a da la schimb.

De fapt el vrea să primească totul gratis, dar fără ca el să fie nevoit să depună vreun efort.

| Dismally a răspuns:

Ar trebui sa te gandesti altfel - tu ai cumpara materie prima, ai plati energie si ai munci sa faci un produs pe care sa-l oferi gratuit dupa? Daca nu platesti ai doar ceea ce poti obtine singur adica foarte putin spre deloc.

| Feitan a răspuns:

Pentru ca nu suntem perfecti? Teoretic exista o lume in care totul e gratis, intr-o lume in care totul e facut de roboti sau oamenii lucreaza pe gratis si primesc tot ce au nevoie pe gratis. De ce te-ai mai duce la munca daca ai primii tot ce ai nevoie moca?

| Hypefox a răspuns:

Toate astea din cauza faptului ca pe timpuri, asa cum se întâmplă la țară sa ai teren de care sa te ocupi si sa cultivi si sa iti aprovizionezi casa mai ales pe timpul iernii, erau oameni care lucrau mai putin sau nu isi mai bateau capul si mureau de foame iarna si mergeau din case in case sa cerșească. De atunci, persoanele care se aprovizionau si aveau foarte multe pe baza muncii lor, au început sa ceara ceva la schimb pentru a le oferi răsplată pe baza a ceva. Căci nu li se parea normal sa lucreze ca sa dea la alții. De aici au apărut diferențele dintre bogați si săraci iar mai ales faptul ca cei care sunt leneși chiar si ei trebuie sa produca ceva ca sa se aleagă cu ceva.

| Emy52 a răspuns:

Alimentele trebuie procesate, obiectele confecționate, legumele cultivate... pentru toate se folosesc resurse precum lemn, energie electrică, metale, cărbune, petrol etc
Concluzie

Aceste materiale prime sunt necesare pentru a se realiza celelalte materiale/ obiecte etc
De altfel, nu sunt nelimitate
Și imaginează-ti cum ar fi sa exploateze toată lumea, cum vrea, când vrea...

Știu că e mai greu de înțeles, dar ca sa găsești răspunsul trebuie sa o iei...de la rădăcină dacă pot spune așa

| David1126 a răspuns:

Cum am ajuns sa citesc chestia asta chiar nu știu

Întrebări similare