| milliongirl a întrebat:

Ma poate ajuta cineva cu cateva exemple de preturi la care achizitioneaza magazinele produsele?
Ma intereseaza cat dă magazinul pe 1 bidon de coca cola,pe un bidon de ulei, pe o punga de zahar.
Daca stie cineva, multumesc anticipat

3 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu exista preturi batute in cuie, pentru produsele cumparate de magazine de mai stiu cine, preturile difera fctie de cita marfa cumperi sau cita marfa vinzi tu la un moment dat.

De exemplu daca tu cumperi acele produse, producatorul da preturi diferite magazinelor, functie de cita marfa cumpara aia xde la ei si cit timp.

Adica daca tu ai un magazin si cumperi marfa Coca Cola cum spui direct de la firma Coca Cola, sa zici cumperi intr-un an 10 mii de sticle ok?

Alt magazin care cumpara 100 de mii de sticle anual, si face asta an de an, va cumpara cu un pret mult mai mica ca tine.

Cam asa se vind produsele oriunde.
Daca tu doar tii marfa in magazinu tau si dupa ce vinzi le dai alora banu si aia iti dau procent, aia discuti cu acel producator.

Eu ce am vazut si stiu sigur, vorbesc de SUA berea, vinurile, si mai stiu eu ce alte produse, supermarketul nu le cumpara, pur si simplu producatorul vine face un comntract cu acel supermarket, ba vindem si noi marfa asta la voi in magazin.

Aia zic da e in regula, si discuta ce procent le da magazinului respectiv.'

Cam astea ar fi cele 2 moduri prin care produsele se vind. Exact la fel se intampla si cu masinile noi, vindute de reprezentante, alea nu-s masinile acelui magazin, is masinile fabricii, magazinul ala doar le vinde, cand vinde da banui producatorului care la rindu lui da si ceva alui care ia vindut masina.

Adica nu da nimeni banu jos, apoi ei la rindul lor sa le vinda cum stiu, sau e treaba lor.

Sint si asa destule produse care se vind, dar majoritatea se vind in felul asta, magazinul este doara cel care vinde, si ia comision.
Daca produsul se strica, ori stiu si eu iese din garantie, vine producatorii le retrag, tot ei discteaza ce pret sa fie, sa aiba, ei pot suna si sa scada pretu si tot asa.
Cine cumpara produse de la producatori apoi este treaba lor cum le vinde si cui le vinde? Astia mici, magazine mici, bombe de astea de la coltu strazii, poate si ceva mai marisori ca aia.

Fbrica de zahar, ori care are acel zahar, vine baga la supermarket acel zahar, supermarketul nu-i plateste nimic, dupa ce se vinde ii da banu, aia dau ceva comision si ura si la gara laughing

| Furnicuta000 a răspuns:

Magazinele mici le iau de la Metro si poti merge sa vezi cu ochii tai cat e pretul. Nu garantez ca o sa te lase sa cumperi dar de vazut poti.
In cazul magazinelor mari gen Kaufland, Carrefour nu prea ai cum sa afli pentru ca ei au contrat separat cu fiecare firma. De ex au contract cu coca cola si coca cola are oferta personalizata pentru fiecare magazin in functie de cat de multe produse cumpara. Deci e cam imposibil de aflat, nici daca te duci la sediu la Kaufland nu o sa-ti spuna cu cat au cumparat ei coca cola luna asta

| StoicAnalysis a răspuns:

La metro sau selgros gasesti preturile afisate online, ca de acolo cumpara magazinele mici marfa. Daca vrei sa stii de unde cumpara supermarket-urile produsele, trebuie sa contactezi direct producatorul produselor si sa faci contract cu el. Desigur ca mai ieftin cumperi direct de la producator, dar trebuie sa ai ditamai magazinul incat sa faca ala contract cu tine. Nu sta producatorul sa semneze cu tine un contract cu 50-100 de produse pe luna...