Probabil ca merita, daca esti intr-o zona super populata si ai trafic continuu.
Totusi, nu cred ca-i suficient 10.000 euro pentru investitie, fiindca chiria spatiului trebuie sa fie pe minim 1 an, ca sa poti obtine autorizatie de functionare.
Apoi aparatura necesara: malaxoare, cuptor, ustensile, materie prima (faina, afanatori, mac, susan, maia), casa de marcat, autorizari Senpid, Pompieri, apa si gunoi samd.
Toata costa bani si nu am mentionat salariul a doi angajati, unul care pregateste covrigii si-i coace, celalalt care-i vinde.
Investitia se recuperea intr-un an sau doi, depinzand de cat de multi clienti ai.
Ca sa se ingramadeasca lumea ar trebui sa vinzi covrigi la 1 leu, maxim 2 lei pentru ca romanul cumpara ce e mai ieftin. Covrigii merg cel mai bine dimineata, intre 7 si 12 e cea mai mare vanzare. Sa zicem ca poti sa vinzi maxim 2000 de covrigi zilnic. Pe langa covrigi mai poti pune felii de pizza si pateuri cu branza sau cu mere, astea se vand cel mai bine dupa covrigi. Dar la fel, ieftine daca vrei sa ai vanzare. 2 maxim 3 lei un pateu si maxim 5 lei felia de pizza. Poti incerca si alte produse gen paine si sa faci un fel de covrigarie-brutarie. Lumea se inghesuie la paine proaspata.
Daca e o zona circulata poti face si 5000 lei pe zi, asta inseamna cam 20.000 de euro pe luna (tanand cont ca in weekend vanzarile sunt mai mici). Din banii astia platesti chiria, salariile, facturile etc si vezi ce iti mai ramane.
Ce am prezentat eu e un caz ideal