E clar. Il ai deschis. Nu te costa nimic daca n-ai cerut alte servicii. O sa-l inchida ei daca vor. Daca nu, nu-i problema. Stai linistit!
Te asigur eu ca nu te costa nimic. Am lucrat la cateva banci in orasul meu si stiu sigur. Este posibil sa ti-l inchida dupa 6 luni de activitate dar nu este obligatoriu. Eu am un cont inactiv, in euro de circa 3 ani si nu l-au inchis. Daca vrei sa fii sigur ca nu ti-l inchide potti pune 10 lei pe el si mai pui peste 6 luni. Daca vrei poti sa ceri si un card la acel cont si te duci la bancomat si scoti cei 10 lei. Daca vad activitate nu-l sterg.
Esti tu sigur ce contract a incheiat el? Tu esti sigur ca nu se plateste nimic doar daca nu are anumite servicii active, cum am mai spus, sms alert sau e-banking/internet banking /token s-a.m.d. Doar daca nu are aceste servicii active nu ii ia nimic, altfel ii ia.
Sunt 100%. Am la ei servicii si platesc pentru asta, dar nu asta era intreabarea. La contul in lei si la contul in Euro nu am alte costuri. Eu imi vad lunar situatia pe Internet Banking. Doar pentru asta platesc 1 leu. Am spus si sus: am lucrat in Banca TRansilvania. Am lucrat 3 ani!
Vad ca degeaba lucram intr-o banca si am fost angajati la ei daca nu putem spune clar ce costuri sunt pentru majoritatea serviciilor. Repet, ai de unde sa stii ce a semnat el in contract, cu sau fara serviciile mai sus mentionate? NU, nu puteti avea o certitudine, stiti ca in primele 3 luni este gratuit serviciul, nu? SI apoi platesti pe fiecare luna? Eu banuiesc ca stiti, atunci haideti va rog sa terminam aici.
Se pare ca nu intelegi! Un contract se semneaza pentru cont si este la fel pentru toata lumea. La cont nu are costuri si el asta a intrebat. De alte servicii n-a zis. Eu i-am raspuns corect la intreabarea pusa nu ma apuc sa fac istoria bancilor. Cum iti permiti tu sa spui ca raspunsul este incorect? Cu ce drept iti bati joc de un om care cauta sa dea raspunsuri corecte? Nu ar trebui sa mai si gandesti inainte de a face ceva rau?
M-a intrebat daca deschid numai pentru a plati aceea taxa si daca vreau sa il mai pastrez.
Iar eu i-am spus ca vrea sa il deschid nimai pentru asa si dupa aceea sa il inchida.
Insa mi-a dat cand am plecat o fisa care scrie ca am un cont curent.
Nu mai inteleg nimic.
E clar. Il ai deschis. Nu te costa nimic daca n-ai cerut alte servicii. O sa-l inchida ei daca vor. Daca nu, nu-i problema. Stai linistit!
Timp de 6 luni nu ti-l inchide nimeni chiar daca nu ai activiatate, dar atentie, unele banci percep o taxa lunara foarte mica, pentru intretinere, intreaba amai bine la banca!
1. Se caută răspunsul pe saitul băncii sau se pune la ei întrebarea concretă.
2. Indiferent de răspuns, dacă ești nesigur lași acolo citiva lei 10-20. La multe bănci taxa de servicii se trage anual așa că apuci să uiți.
Vezi ce servicii ai activat odata cu deschiderea noului cont, am si eu la BT si BRD, si la amandoua bancile am lasat serviciul de sms alert si internet banking activ pe mobil. Imi ia ceva lei pe luna bt-ul, nu foarte multi 3-5 lei, dar ia. Asa ca daca nu vrei sa-l inchizi, spune-le doamnelor de acolo sa iti opreasca orice fel de sms alert, banking si etc, sa fie pe 0.
Sfat: da o fuga pana la banca, si intreaba exact, daca ai vreun serviciu activ si nimic altceva.
Ma bat cu morile de vant si nu vad rostul, practic ei stiu mai bine ca tine ce ai semnat pe contract, despre ce servicii este vorba, ce ai activ in momentul asta pe cont si toate cele. Daca raspunsurile mele au fost ernoate, imi permit sa imi cer scuze fata de ei, dar dat fiind faptul ca nu stiu ce ai semnat, pentru ce servicii active si etc, ma rezum la ce am spus pana acum.
La BT costurile de intretinere sunt 0% dar daca nu vei mai folosi contul o perioada mai lunga de timp (4-6 luni) ti-l vor inchide automat
Deci nu imi va cere niciun ban?
Deci nu ma costa nimic daca il las asa?
Si pe site la BT scrie ca nu percep taxa de intretinere (taxa e de 0)
Daca ai doar contul curent, fara alte servicii active gen Internet Banking (care costa 1 leu/luna) contul curent BT nu are taxa lunara de intretinere. Dar e probabil ca daca contul e pe 0 si nu se face niciun rulaj prin el timp de 3-6 luni la un moment dat sa se inchida automat. Dar cel mai bine mergi la banca si intreaba.
Daca el are activat unul din serviciile sms alert, e-banking, sau internet banking, te costa! Iti spun 100%, stiu eu cat platesc, pentru administrare lunara nu iti ia nimic, doar daca nu ai cele mai sus mentionate de minute activate. Sa se uite cu atentie pe contractul incheiat.
De ce mi-ai dat raspunsul ca fiind eronat? Eu am lucrat la banca Transilvania si stiu precis ca nu-l costa nimic. Sau o faci din placerea sadica de a o face?
Strict la intretinere m-am referit eu...De astea nu stiu, nu te contrazic. Foarte bun argumentul tau
Atunci, imi permit sa va adresez scuze celor cu care m-am contrazis, si data viitoare ma voi abtine de la a comenta in plus pe langa intrebarea normala.
E ok sa comentezi. orice informatie in plus poate fi utila.
Nu am spus ca vreau alte servici, i-am spus ca il deschid strict pentru asta si sa il inchida.
Insa cand sa plec mi-a dat o fisa in care scrie ca am un cont curent
anonim_4396 întreabă: