| vreaubebe a întrebat:

Multumesc domnului/doamnei care mi-a demonstrat ca se pot face 20.000 pe an cu 5 cliente pe zi. Sa tinem insa contde faptul ca eu daca obtin PFA lucrez pe cont propriu, NU LA UN SALON, si sunt si la inceput de drum deci 5 cliente pe zi doar daca trag de ele pe strada reusesc sa adun. In consluzie imi este imposibil sa realizez aceasta suma. Va multumesc oricum

8 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ti-am explicat cum este cu norma de venit si repet. Daca nu faci venitul de 20. 000 in acest an, atunci anul viitor norma de venit va fi la nivelul EFECTIV REALIZAT IN ACEST AN si iti va fi mai usor. Oricum impozitul se regularizeaza anul viitor si daca ai platit mai mult suma platita in plus iti va fi restituita(daca asta ceri) ori va fi compensata cu impozitul datorat anul viitor. O sa-ti fie ceva mai greu in acest an dar apoi o sa-ti fie mai usor. Numai bine!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

M-am uitat si la alte intrebari ale tale, pe care nu le vazusem anterior, am observat ca esti foarte stresata cu norma si revin. Daca esti sigura ca nu vei putea face norma respectiva atunci fa un calcul pe hartie, du-te la impozite si demonstreaza functionarului care ti-a stabilit norma ca nu poti face atata si poti face doar suma reiesita din calculele tale. S-ar putea sa te inteleaga si sa-ti stabileasca norma care o vrei ori una prin apropiere. Succes si numai bine!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Asa cum ti-am promis in mesajul privat, redau mai jos prevederile art. 49 din Codul fiscal, astfel cum au fost modificate in 2010:
ART. 49.(1) In cazul contribuabililor care realizeaza venituri comerciale definite la art. 46 alin. (2), venitul net anual se determina pe baza normelor de venit de la locul desfasurarii activitatii.
(2) Directiile generale ale finantelor publice teritoriale au urmatoarele obligatii:
- stabilirea nomenclatorului, conform Clasificarii activitatilor din economia nationala - CAEN, aprobata prin Hotararea Guvernului nr. 656/1997, cu modificarile ulterioare, pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit;
- stabilirea nivelului normelor de venit;
- publicarea acestora, anual, in cursul trimestrului IV al anului anterior celui in care urmeaza a se aplica.
(2^1) Norma de venit pentru fiecare activitate independenta desfasurata de contribuabil care genereaza venit comercial nu poate fi mai mica decat salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la momentul stabilirii acesteia, inmultit cu 12. Prevederile prezentului alineat se aplica si in cazul in care activitatea se desfasoara in cadrul unei asocieri fara personalitate juridica, norma de venit fiind stabilita pentru fiecare membru asociat.
(3) La stabilirea normelor anuale de venit, plafonul de venit determinat prin inmultirea cu 12 a salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata reprezinta venitul net anual inainte de aplicarea criteriilor. Criteriile pentru stabilirea normelor de venit de catre directiile generale ale finantelor publice teritoriale si a municipiului Bucuresti sunt cele prevazute in normele metodologice.
(4) In cazul in care un contribuabil desfasoara o activitate independenta, care genereaza venituri comerciale, pe perioade mai mici decat anul calendaristic, norma de venit aferenta acelei activitati se corecteaza astfel incat sa reflecte perioada de an calendaristic in care a fost desfasurata activitatea respectiva.
(5) Daca un contribuabil desfasoara doua sau mai multe activitati care genereaza venituri comerciale, venitul net din aceste activitati se stabileste prin insumarea nivelului normelor de venit corespunzatoare fiecarei activitati.
(6) In cazul in care un contribuabil desfasoara o activitate desemnata conform alin. (2) si o alta activitate independenta, venitul net anual se determina pe baza contabilitatii in partida simpla, conform art. 48.
(8) Contribuabilii care desfasoara activitati pentru care venitul net se determina pe baza de norme de venit nu au obligatia sa organizeze si sa conduca contabilitate in partida simpla pentru activitatea respectiva.
Incearca sa te folosesti de aceste prevederi, mai ales ca esti viitoare mamica. Succes si numai bine!

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Redau si prevederile Normelor metodologice de aplicare, referitoare la art. 49:
Norme metodologice:
42. În sensul art. 49 din Codul fiscal, pentru persoanele fizice autorizate care realizează venituri din activităţi independente şi desfaşoară activităţi cuprinse în nomenclatorul stabilit de direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale, individual, fara angajaţi, venitul net se poate determina pe bază de norme anuale de venit. La stabilirea normelor anuale de venit de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale vor fi consultate consiliile judeţene/Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz. De asemenea, se vor avea în vedere şi caracterul sezonier al unor activităţi, precum şi durata concediului legal de odihnă.
42^1. Pentru contribuabilii persoane fizice care desfăşoară o activitate independentă ca întreprindere individuală, venitul net se poate determina pe bază de norme anuale de venit, cu respectarea prevederilor art. 49 din Codul fiscal.
42^2. La stabilirea normelor anuale de venit, plafonul de venit determinat prin înmulţirea cu 12 a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă venitul net anual înainte de aplicarea criteriilor de corecţie.
43. La stabilirea coeficientilor de corectie a normelor de venit se vor avea in vedere urmatoarele criterii:
- vadul comercial si clientela;
- varsta contribuabililor;
- timpul afectat desfasurarii activitatii, cu exceptia cazurilor prevazute la pct. 44 si 45;
- starea de handicap sau de invaliditate a contribuabilului;
- activitatea se desfasoara intr-un spatiu proprietate a contribuabilului sau inchiriat;
- realizarea de lucrari, prestarea de servicii si obtinerea de produse cu material propriu sau al clientului;
- folosirea de masini, dispozitive si scule, actionate manual sau de forta motrice;
- alte criterii specifice.
Diminuarea normelor de venit ca urmare a indeplinirii criteriului de varsta a contribuabilului se opereaza incepand cu anul urmator celui in care acesta a implinit numarul de ani care ii permite reducerea normei. Corectarea normelor de venit pentru contribuabilii care au si calitatea de salariat sau isi pierd aceasta calitate se face incepand cu luna urmatoare incheierii/desfacerii contractului individual de munca.
44. Venitul net din activitati independente, determinat pe baza de norme anuale de venit, se reduce proportional cu:
- perioada de la inceputul anului si pana la momentul autorizarii din anul inceperii activitatii;
- perioada ramasa pana la sfarsitul anului fiscal, in situatia incetarii activitatii, la cererea contribuabilului.
45. Pentru intreruperile temporare de activitate in cursul anului, datorate unor accidente, spitalizarii si altor cauze obiective, inclusiv cele de forta majora, dovedite cu documente justificative, normele de venit se reduc proportional cu perioada nelucrata, la cererea contribuabililor. In situatia incetarii activitatii in cursul anului, respectiv a intreruperii temporare, persoanele fizice autorizate si asociatiile fara personalitate juridica sunt obligate sa depuna autorizatia de functionare si sa instiinteze in scris, in termen de 5 zile, organele fiscale in a caror raza teritoriala acestia isi desfasoara activitatea. In acest sens se va anexa, in copie, dovada din care sa rezulte depunerea autorizatiei.
46. Pentru contribuabilii impusi pe baza de norme de venit, care isi exercita activitatea o parte din an, in situatiile prevazute la pct. 44 si 45, venitul net aferent perioadei efectiv lucrate se determina prin raportarea normei anuale de venit la 365 de zile, iar rezultatul se inmulteste cu numarul zilelor de activitate.
In acest scop organul fiscal intocmeste o nota de constatare care va cuprinde date si informatii privind:
- situatia care a generat corectarea normei de venit, cum ar fi: inceputul/sfarsitul activitatii, intreruperea temporara, conform pct. 45, si altele asemenea;
- perioada in care nu s-a desfasurat activitate;
- documentele justificative depuse de contribuabil;
- recalcularea normei, conform prezentului punct.
47. Pentru contribuabilul care opteaza sa fie impus pe baza de norma de venit si care anterior a fost impus in sistem real, avand investitii in curs de amortizare, valoarea amortizarii nu diminueaza norma de venit. Veniturile realizate din valorificarea investitiilor respective sau trecerea lor in patrimoniul personal in cursul perioadei de desfasurare a activitatii sau in caz de incetare a activitatii majoreaza norma de venit proportional cu valoarea amortizata in perioada impunerii in sistem real.
48. In cazul contribuabilului impus pe baza de norma de venit, care pe perioada anterioara a avut impunere in sistem real si a efectuat investitii care au fost amortizate integral, veniturile din valorificarea sau trecerea acestora in patrimoniul personal ca urmare a incetarii activitatii vor majora norma de venit.
49. Contribuabilii care in cursul anului fiscal nu mai indeplinesc conditiile de impunere pe baza de norma de venit vor fi impusi in sistem real de la data respectiva, venitul net anual urmand sa fie determinat prin insumarea fractiunii din norma de venit aferenta perioadei de impunere pe baza de norma de venit cu venitul net rezultat din evidenta contabila.

Stefan
| Stefan a răspuns:

Va spun din experienta ca nu e greu, inceputul ca intotdeauna e foarte greu, dar dupa anumita perioada cand te afla lumea, nu iti vine sa crezi. Va rog sa nu credeti ca vorbesc din basme, am deschis pentru inceput un PF apoi in timp lucrurile au evoluat datorita seriozitatii in munca si a unui tarif moderat. Recunosc la inceput erau zile cand nu aveam nici un client si nu castigam nimica, trebuie sa credeti in sansele dumneavoastra si sa sperati mult de tot si la urma incercarea moarte mare.

| DodyD a răspuns:

Am si eu o propunere pentru cei care vizualizeaza acesta pagina.Sigur ati vrea un Iphone 4 16 Gb gratis sau 20 euro / prieten inscris pe un site gratis.Intrati pe www.appleiphone4forfree.blogspot.com si aflati cum.E CHIAR PE BUNE

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru a face din raspunsul meu un spirit de gluma sincera, as zice, ca DA, vei fi la inceput, dar nu timp de 12 luni.
Vei fi la inceput pentru o luna - doua, apoi vei trece de stadiul de incepator in urmatorul, cu fiecare luna vei avea experienta lunii anterioare.
Legat de suma pe care o vei realiza, vei vedea pe parcurs, nu lasa bratele jos, din cauza unui gand, reciteste raspunsurile lui ioandelasal si ale mele si ale celor care au mai adaugat cate ceva, noi te sustinem.
Iti multumesc si eu ca mi-ai raspuns.
Am remarcat ca mai nou se mai practica inchirierea cate unui LOC in saloanele de infrumusetare, caci ele nu fac fata, sa inchirieze fiecare individual, asa ca din cand in cand ai putea sa negociezi si tu un astfel de loc ca sa iti faci o lista de cliente.
Fa un pliant care sa fie distribuit inteligent, inclusiv la intrarea la Primarie la Casa Casatoriilor cand vin viitorii miri la programari.
Colaboreaza cu croitoresele sau cu croitoriile din localitatea ta, sa te contacteze pentru a-ti prezenta personal ofertele de servicii de cosmetica.
Iti urez sa ai multe-multe idei.

| X_9155 a răspuns:

Nu este imposibil. este greu la inceput cand incepi o afacere dar cu timpul reusesti. Plus ca nu ai nimic de pierdut, daca nu faci 20. 000 in primul an nu cred ca e o tragedie