anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Nu ma pricep foarte bine la banking si as avea o intrebare

Astazi au fost procesate niste plati(195 de lei fiecare). Trei tranzactii in total, facute pe data de 18.12. 2020. Stiu ca dureaza pana ajunge plata in contul respectiv, iar astazi au ajuns. Ceea ce nu pot sa inteleg este de ce in momentul in care au ajuns platile in acel cont s-au transformat din 195 in 200, 93 lei. Acum am cardul pe -. Bineinteles ca ma voi duce la banca dar ma gandeam ca gasesc un raspuns aici pana atunci.

13 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Probabil ti-a luat taxa bancara, administrativa sau transport.
Multe comapanii practica assta, mai ales daca platesti cu credit cardul care-i purtator de taxe. Pare a fii un extra plata de 5.93 lei
Mai bine uita-te in factura sau comanda de 195lei sa vezi ce ai cumparat, ca de multe ori scrie mic, udneva dedesubt de o extra taxa pentru procesare credit card sau datorata transportului.

| Lili4535 a răspuns (pentru Violleta2022):

Of povestea e lunga si nu am vrut sa detaliez asta, dar eu de fapt nu am cumparat nimic pur si simplu am fost fraudata de cineva care sustine ca am cumparat un produs. si dupa ce ca am ramas fara economiile mele( sunt doar o studenta si mi-am pus de o parte banii de buzunar) mi-au lasat si banii pe minus acum...ma chinui sa imi primesc banii inapoi de ceva vreme dar asta e alta discutie. (Ca un scurt rezumat daca esti curioasa/curios mi-am facut un abonament cu datele contului meu bancar care promitea cursuri gratuite o luna si ca voi fi taxata doar dupa data de 18.01. 2021 daca nu anulez pana atunci abonamentul si decid sa continui cu acele cursuri. ulterior m-am documentat si compania lor este un asa zis scam pe internet...mi-au luat banii din prima zi desi anulasem dupa un minut contul ) Nu inteleg daca aveau taxe sau ceva de genul de ce nu mi le-au luat din prima si au transformat suma in ultimul moment

| zilog a răspuns (pentru Lili4535):

Mergi la politie pentru ca altfel pot să iti ia toti banii de pe card, ei acum au toate datele card-ului tău
in momentul in care o sa te prindă cu mai mulți bani pe card in acel moment o să ții ia pe toti!
Oricum toate datele card-ului tau sunt vândute tututor altor criminali infromatici de pe planetă care vor să cumpere acea bază de date cu card-uri de la infractorul respectiv.
Ei ti-au luat doar 5 lei ca să vadă că funcționează datele tale intr-un fel doar au făcut proba să se asigure că merge card-ul tău.
Acum tu ai următoarea scăpare: mergi la bancă și rupi card-ul după ce ești în banca ta
si spui ca vrei sa îti dea alt card pentru că sa demagnetizat.
Asa infractorii nu o sa mai aibă datele după noul tău card PÂNĂ CÂND TU NU O SĂ ÎTI CUMPERI ORICE DE PE ACEL CALCULATOR SAU TELEFON MOBIL

PENTRU CĂ EI DEJA TI-AU ADAUGAT LA GOOGLE CHROME O EXTENSIE
UN PROGRAM PRIN CARE SPIONEAZĂ TOT CEEA CE TU FACI si când prind un card ii face copie instataneu si le trimite lor datele de pe card-ul tau

rezolvarea este sa formatezi calculatorul sa instalezi windows-ul din nou si telefonul să il resetezi la setările din fabrică iar acum să îti pui acest antivirus cu firewall incorporat pentru PC
https://www.zonealarm.com/......s/holidays

sau pentru telefonul mobil
https://www.malwarebytes.com/

| Lili4535 a răspuns (pentru zilog):

Intr-adevar am fost furata pe internet si sigur mi-au dat datele in alte mii de parti. Mi-am blocat cardul acum cateva zile, dar multumesc pentru sfat. Am facut intre timp rost si de suma pierduta inapoi. Din pacate trebuie sa ne facem singuri dreptate la cat de "implicata" e politia.

| doctorandus a răspuns:

In conditiile generale ale produsului bancar Incasso sta scris ca Incasso nu se executa decat daca este semnat pe hartie de proprietarul contului bancar. Orice alta manevra este frauda bancara si trebuie sa faci plangere la Politie si sa sesizezi DIICOT.

| doctorandus a răspuns:

Sfatul meu este sa ceri o despagubire de 25000 Euro pentru retragerea plangerii penale. Retragi plangerea dupa ce primesti banii-n cont.

| zilog a răspuns (pentru doctorandus):

Eu mă ocup cu securitate chiar am avut 5ani firma de securitate in Elvetia asa că nu poti tu să ceri unui criminal informatic să îti dea bani.
Plus că te poate băga si pe tine la tăinuirea faptei favorizarea infractorului...
Nu e bine să negociezi cu teroristii!
Mai bine să rupi card-ul respectiv si sa ceri băncii să îti dea alt card.
Așa criminalii nu vor mai avea datele tale de la card-ul respectiv până când nu il vei trece prin calculatorul sau telefonul infectat!
Acum ca să scapi de infectia calculatorului sau a telefonului trebuiesc formatate reinstalate sistemele informatice si achizitionate firewall si antivirus
eu recomand https://www.malwarebytes.com/
pentru telefoane mobile de preferat versiunea cumpărată

si pentru calculatoare https://www.zonealarm.com/
bine ințeles versiunea cumpărată

de si dacă esti român foarte zgârcit merge si versiunea free

| Furnicuta000 a răspuns:

Eu am ING si mie imi ia mereu comision 5 lei la fiecare plata pe care o fac intr-un cont de la alta banca. Probabil si la tine e comision

| Lili4535 a răspuns (pentru Furnicuta000):

Ideea este ca am un card de student care mentioneaza clar ca n am niciun fel de comision. De ex pot scoate bani de la atm ul altei banci fara comision

| Violleta2022 a răspuns (pentru Lili4535):

Cel mai probabil este vorba de taxa lor de procesare a cardului, sau pur si simplu o taxa de de procesare a anularii cursului.

| zilog a răspuns:

In general nu se fac teme si daca se oferă cineva să te ajute este imediat certat de către ceilalți membri ai forumului

asa că îti recomand să mergi la o contabilă și sa o intrebi câți bani vrea pe 2 ore de consultanța și să o plătești să îti scrie ea

sau cauti un jurist plictist care nu are clienti care da anunturi ca isi cauta de munca pe olx

sau cauti un avocat care da anunturi ca vrea sa se angajeze si ii scrii ca tu ai doar 200 lei de oferit să îțî scrie un referat

| Lili4535 a răspuns (pentru zilog):

Scuze ca intreb dar faci misto de mine si nu ma prind? laughing Fara rautate dar daca nu am inteles ce s-a intamplat cu cardul meu(si nici prietenii mei) nu inteleg ce legatura are comentariul tau cu ce am zis eu. eu nu sunt la scoala si nu e nicio tema si nici un referat. e o intamplare reala patita pe pielea mea. am -5 lei pe card acum. dar daca pur si simplu nu ai inteles intrebarea imi cer scuze. oricum ma voi duce la banca astazi dar pana ajung acolo simt ca fierb pana nu aflu ce se intampla si de asta am cerut o parere