anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Oameni buni, am și eu o nelămurire completă la PFA:

Deja am fost de vreo 2 ori la ANAF în zona mea și am cerut să facă ce știu ei că trebuie ca banii pe care deja i-am plătit și apar în spațiul virtual ca plătiți din partea mea să fie folosiți și să nu mă mai țină dator.

Ei bine, când cer situația cu obligații de plată îmi zice în acel pdf 2 lucruri: 1 - că am aceeași sumă de plătit pentru taxe ca înainte să plătesc și 2. Că am un „Total suma neutilizata in stingere" de x lei (câți am plătit).

Deci, eu dau banii și le zic să facă ei cum știu mai bine să ajungă la destinație. Ei zic: băi, i-ai dat, i-ai dat. Și apoi tot ei zic: n-au ajuns încă unde trebuia, deci tot dator ești.

Cum ies din chestia asta fără să dau foc la tot și să plec pe lume? A devenit iritant. Bănuiesc eu că primesc din cauza asta și penalizări și va trebui mereu să plătesc un pic mai mult... habar n-am cât.

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Faci cerere de compensare.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Da, asta era. Am fost azi și am întrebat.

Doar că cerere deja făcusem și din ceva motiv a funcționat doar pentru o sumă nesemnificativă. În fine... voi face din nou.

Dar, aparent am citit și eu prost pdf-ul ăla. Că totuși zice și suma care rezultă din diferența de total de plată minus banii plătiți și nefolosiți încă. Deci, de aici înainte citesc doar suma aia... și restul mai verific din când în când că e în regulă.

Sistemul poate fi optimizat și ar trebui... ca să nu fie confuzii din astea.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dă-i în judecată și cere-le penalizări.

| ancaval a răspuns:

"N-au ajuns încă unde trebuia"...mai așteaptă! Știu pe cineva care a plătit o amendă și după 8 ani au trimis banii. Că na...așa-i!