Eu folosesc prezervative peste sacul cu bani este cel mai sigur asa.
Din pacate banii nu fac pui...
Nu are rost sa te ingrijorezi am trect noi prin recesiune.
Eu incerc sa gasesc o solutie.La ultima criza am avut o deprecire a leului de 40% iar actiunile de bursa au scazut si 90%.
Toata economia o sa fie afectata.
Sintem in cadere libera si tu intrebi de recesiune in toamna? Global s-ar putea sa mai avem o explozie crypto in anul urmator. F*&k me daca pot da vreo estimare cu o data anume, dar cam asa se misca piata.
Deja bitcoin are +100% din iarna dar nu reprezinta decat o bula.Nu foloseste la nimic aceasta inventie numita bitcoin.
Sunt deja firme cotate la bursa care au chiar pierderi pe T1.
Sint cel putin vreo trei duzine de criptomonede relevante...
Eu nu cred in asa ceva.Sunt doar o bula. Poate o sa reziste 1-2, restul o sa pape capitalul celor care speculează. Mereu o sa fie bule.
Daca e sa fie recesiune, cel mai sigur mi se pare sa cumperi aur sau teren agricol. Nu as paria pe euro. Ce e drept la nivel global mai multe piete sunt in scadere (smartphones, auto, samd) deci recesiune o sa cam fie. Buba e ce se intampla la noi local...
La agricultura nu ma bag, nu investesc in ceva care nu produce (speculativ). Aurul este doar specula nu investitie.
Sunt sigur ca leul se va deprecia.
Da, leul se va deprecia in continuare, insa cel mai probabil va continua bnr-ul sa frineze inflatia si sa f*&a exportatorii. Terenul agricol e o resursa finita care se reduce in timp datorita schimbarilor climatice. Mi se pare o investitie de viitor.
Dar ca sa intri in business-ul cu teren agricol iti trebuie ceva capital totusi.Care este suma minima? Ce profit se poate obtine din arenda?
Pai poti sa iti cumperi si 10 metri patrati daca de atit ai bani. Arenda se preconizeaza sa devina mult mai profitabila in viitor, dar nici acum nu e de ignorat. Depinde mult de zona, teren, cine ce cum cultiva. Din ce am auzit pe aici, la 1 ha iei vreo 600 RON si ceva gen 1-2-3 saci de griu/ce se mai cultiva. De cumparat inca ar trebui sa mai gasesti cu 1-1500 EUR hectarul sau pe acolo, depinde de zona.
Salut, nu cred ca vom avea o recesiune anul acesta. Incearca sa cumperi valuta.
Avem peste 50% sanse de recesiune, la anul sigur incepe recesiunea.
O sa cumpar euro de 30% din capital si o sa ii investesc intr-un fond mutual de obligatiuni.
Salut, anul trecut eram 100% ca pana la sfarsitul anului vom intra in recesiune, ma pregateam sa cumpar un apartament cand va incepe recesiunea.
Iata ca suntem in Mai, recesiunea nu a inceput, ba mai mult, multe tari Europene inregistreaza crestere economica.
Prin urmare, este posibil sa avem recesiune anul viitor dar nu cred ca este 100% sigur.
Cred ca fondul mutual de obligatiuni este o idee buna, trebuie sa vezi la ce categorie de risc vrei sa investesti.
Daca ai capital considerabil poti cauta business-uri in care sa investesti (start-up-uri, angel investing, VC etc).
Succes!
Sadboy11 întreabă: