Probabil se va alinia in final cu preturile din occident. Se scumpesc pentru ca fumatul este un viciu, iar tarile cat de cat civilizate viciile fie sunt interzise, fie descurajate. Si accizele constituie metoda cea mai simpla si cea mai rentabila de descurajare a consumului. Din pacate creeaza si economie subterana, dar este un risc asumat.
In plus, studiile arata ca fumatorii prezinta riscuri mai mari de imbolnavire, prin urmare statul va cheltui mai mult pentru acestia, deci este normal sa contribuie suplimentar la bugetul de stat.
Ar fi si mai bine in viziunea mea daca s-ar impozita suplimentar produsele de lux, tutunul, bauturile alcoolice, ba chiar si cele racoritoare, eliminandu-se in schimb TVA-ul la alimente de baza si medicamente.
Si pentru a evita comentariile rautacioase, mentionez ca am fumat fara intrerupere timp de 16 ani (cu intreruperi mult mai mult), mai fumez si acum ocazional, tot ocazional consum alcool si constant bauturi racoritoare.
Vor ajunge pana aproximativ la pretul din occident, deci peste 4 euro. Preturile se vor egaliza in toata Comunitatea Europeana.
Poate ca vor sa reduca oamenii care fumeaza? Si din cate stiu eu un pachet a ajuns pana la 10-12 lei. In 2-3 ani daca nu fumezi iti cumperi si masina
Pana la ce pret o sa ajunga, nu stiu dar pot sa iti raspund la cealalta intrebare. Tigarile se scumpesc deoare sunt foarte multi fumatori dependenti care fumeaza poate chiar si jumatate de cartus pe zi. De aceea bisnitarii si magazinele scumpesc tigarile cu un pret foarte mare deoarece dependentii nu se pot lasa de fumat asa de usor asa ca nu au incotro si pana la urma, tot le cumpara.
Si eu fumam marlboro(era zi ca nu imi ajungeau doua pachete). Si fiind in Paris si nu cistigind asa multi bani m-am hotarit sa ma las si banii aia sa ii pun deoparte. Ei bine rezultatul este urmatorul: - in doar trei luni fara tigari mi-am luat un laptop, si ma simt mult mai bine (vorbesc de sanatate). @deeax3 ai mare dreptate. Tigarile le-or scumpi astia deoarece vreau sa le alinieze la preturile din uniunea europeana. Doar salariile scad in rest toate preturile cresc. Oricum e mult mai bine fara tigari.
Ar trebui sa mareasca si salariile. sa ajunga si cu alea ca in occident nu numai cu preturile. asta se intampla cand suntem condusi de niste analfabeti.
Marius_Iancu_1994 întreabă: