Contractul de credit si cel de garantie pot fi investite cu formula executorie si apoi executorul bancar(sau cel judecatoresc daca banca nu are corp de executori) poate face poprire pe salariu. Impotriva popririi poti face contestatie la executare, dar nu ai sanse sa castigi, daca ai semnat contractul de credit si de garantie. Eventual ai putea opune executarii si beneficiul de diviziune si discutiune, daca prin contracte n-ai renuntat la ele, stiu ca, de regula, bancile insereaza in contracte aceste renuntari. Numai bine!
Instanta hotaraste. Executorul vine in cazu in care sunt bunuri sau daca trebuie sa te dea afara silit din casa. tu vei plati banii pentru cel care l ai girat si nu a platit. altceva nu are ce ti face.
Cat timp lucrezi si ei stiu actualul tau loc de munca nu vei avea ce face. Dar nu iti vor oprii 30%. Trebuie sa faci dovada cat cheltui pentru hrana si locuit/necesitati.Nu au voi sa iti opreasa din salar daca reiese ca acesta ajunge doar pentri necesitati. Eventual iti vor putea oprii 10%, dar asta tine si de angajator daca le da voie. Oricum procedura de executare silita dureaza minim trei luni, nu au voi sa vina asa de capul lor.Instanta insa hotaraste daca iti vor face poprire pe venituri. Tine si de noroc oarecum, caci daca ai un judecator intelegator nu le va da acest drept.Succes.
@Ioandelasal a dat raspunsul corect, in cazul neplatii unui credit de nevoi personale (sau orice alt tip de credit, ipotecar, bunuri de consum, etc) se poate constitui poprirea pe salariul pe care il incasezi.
andreiscripcaru întreabă: