Depinde despre ce investitie e vorba, despre ce produse e vorba si despre ce locatii e vorba. Asa expusa ideea ta e foarte vaga
Prea riscant. Multe, multe controale de la care o sa iti iei amenzi peste amenzi oricat crezi tu ca ai fi de "in regula", investitie foarte mare ca sa fii in normele europene cum doreste legea si overall nu il vad rentabil. Lumea vrea sa manance traditional si sanatos dar nu vrea sa plateasca preturile aferente acelor produse.
5000 % FALIMENT garantat! Romanii au fost " dresați " sa cumpere de la Lidl, ko@! EFland, Carrefour && Alții! Dacă mai fac aia și o tombola cu 1 leșinat de Iphone sau o masina salivează romanii la o coada kilometrica!
Îți trebuie marketing zdravăn sa-i smulgi dintre rafturile competiției! Multa bafta!
In strainatate se poarta si chiar au succes magazinele traditionale. Pacat ca n-au aflat si romanii despre asta.
Magazinul rusesc, de unde poti cumpara malai din Moldova,
magazinul polonez cu carnaciorii lor celebri,
magazinul indian etc etc
A fost un mic aprozar pe langa casa, de unde cumparam regulat produse romanesti: legume si fructe, lapte, iaurt, otet, ulei, faina si diverse snacks-uri. Nu erau cele mai ieftine, dar stiam ca sprijin producatorii locali si imi era aproape de casa.
Iarna aduceau si legume si fructe de prin Europa: Grecia, Bulgaria, Polonia (nu de prin Egipt sau Turcia!). Nu am pretentii sa iau lamai, portocale sau banane din Romania, dar macar nu veneau de prin Ecuador!
Au vandut unui market nemtesc iar acum nu mai calc pe acolo.
Cred ca depinde foarte mult de amplasare.
Spre ex, un lant de magazine austriac, Albert se numeste, a luat orice spatiu disponibil pe langa metrou sau statii de autobuz. Magazinele sunt mici, nu de tip super-hyper market. Lumea iese de la metrou sau coboara din autobuz, intra sa isi ia o paine in drum spre casa, etc (produse de baza) si uite asa au vad.
Nu au prezenta prin mall-uri sau centre comerciale unde sunt in competitie marii jucatori.
Pentru omul obisnuit e chiar util, nu ai timp de colindat printre rafturi si stat la cozi pentru o paine sau un iaurt, sandvis pentru munca.
Mi s-a spus ca in capitala afacerile concurează între ele mai rău ca vedetele care vor sa ajungă la Hollywood
Ești în țara lui Papură Vodă, a o mie și una documente, avize, iar la final mai apare cel puțin încă 5 avize!
Plus, trebuie să ai producători 100% românești, care te pot aproviziona constant!
Deci fara cumparatori cum ar veni.
Sau te astepti sa bata cineva drumul pana in afara orasului?
Merge doar daca esti in Voluntari sau poate zona Sanagov, Corbeanca.
Generalgrevious031 întreabă:
Andersonnnnnnnley întreabă: